VUB-professor Huisartsengeneeskunde Dirk Devroey.
Volledig scherm
VUB-professor Huisartsengeneeskunde Dirk Devroey. © BELGA

Professor Dirk Devroey: “Veel artsen willen lockdown zoals in maart”

Is het tijd voor een korte, maar krachtige lockdown? Steeds meer stemmen zoals VUB-prof Dirk Devroey roepen alvast van wel. “Heel veel artsen en virologen willen een lockdown zoals in maart vorig jaar”, zegt hij bij HLN LIVE.

146 reacties

 • Hugo De Leeuw

  3 maanden geleden
  Zoals al sinds maart 2020 ieder op zijn eigen eiland? Waarom hoor of zie ik weinig over grote flatgebouwen met gemeenschappelijke liften die niet ontsmet worden? Wonen daar enkel supermensen?
 • linda Hofkens

  3 maanden geleden
  Iedereen staat te roepen in de woestijn want de politiek slaapt verder. Hadden al langer moeten ingrijpen zeker in de scholen. Vaccins kopen bij Pfizer hier in Puurs, zo makkelijk is dat maar ja de politiek graait er op los en nu is er voor de burger geen geld. DAT is de reden mensen.
 • Johan Janssen

  3 maanden geleden
  En gelijk hebben ze..uw partner zou wel is de volgende kunnen zijn...uw kind zou wel is de volgende kunnen zijn met longproblemen of hersenproblemen...genoeg russische roulette gespeeld
 • Dominique Hermys

  3 maanden geleden
  Ben nog maar 1 keer bij de kapper geweest sinds de lock down. Voor 116 euro kan ik mijn haar ook wel wat bij snipperen en kleuren. Heeft me veel geld bespaard
 • Ferdinand Nuyts

  3 maanden geleden
  Professor Dirk Devroey, met behoud van loon, of 4000€ netto zoals in de cafés en horeca is ook goed.
 1. Vlaanderen zet stap in hogere verloning personeel kinderopvang

  Vlaanderen zet stap in hogere verloning personeel kinderop­vang

  Een hogere onkostenvergoeding voor onthaalouders, een verdere gelijkschakeling van de subsidies voor opvanginitiatieven die een inkomensgerelateerde prijs vragen en een eenmalig budget van 300 euro voor onthaalouders en zelfstandige medewerkers. Met die maatregelen geeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) uitvoering aan het eerder afgesloten zesde Vlaams Intersectoraal Akkoord (VIA6). Het gaat om een investering van 14 miljoen euro in de kinderopvangsector.
 2. "Landen zoals België die voor risicobeheer in plaats van uitroeien coronavirus kozen, deden het economisch minder goed”
  13

  "Landen zoals België die voor risicobe­heer in plaats van uitroeien coronavi­rus kozen, deden het economisch minder goed”

  Landen die tijdens de pandemie voor risicobeheer gingen - zoals België - blijken het op het vlak van gezondheid, economie en burgervrijheden minder goed gedaan te hebben dan landen die kozen voor krachtige maatregelen gericht op het snel en volledig uitroeien van het coronavirus. Dat staat te lezen in het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet. Viroloog Emmanuel André vraagt er aandacht voor.