Dirk Devroey, decaan Geneeskunde en Farmacie aan de VUB
Volledig scherm
Dirk Devroey, decaan Geneeskunde en Farmacie aan de VUB © Photo News

Professor Devroey ziet heil in hotelquarantaine voor wie corona krijgt: “Idealiter worden die mensen tijdelijk bij hun gezin weggehaald”

Volgens Dirk Devroey, decaan Geneeskunde en Farmacie aan de VUB, is het sluiten van de grenzen momenteel de meest eenvoudige oplossing om nieuwe geïmporteerde gevallen van het coronavirus te vermijden. Bovendien zou het geen slecht idee zijn om in ons land een hotelquarantaine in te voeren voor burgers die hier besmet geraken met Covid-19. Dat zei hij maandagvanavond in Terzake.

21 reacties

 • Diane Van Stappen

  2 maanden geleden
  zou hij niet beter ' heil' zien in versterking van de zorg? We zijn al 10 maand verder, en nog niets ondernomen?! De brave burger 'couilloneren' is precies makkelijker
 • Wouter Beyen

  2 maanden geleden
  Dit doet me denken aan wat in een ver verleden met de melaatsen gebeurde. Die werden bij besmetting ook uit de familie weggehaald en ergens geplaatst. Wil de dokter dat? Hotelquarantaine lijkt me geschikt voor daklozen en grote gezinnen in een zeer klein appartement, maar niet standaard voor de rest van de bevolking.
 • johanneke li

  2 maanden geleden
  dit is voor mij ook de beste oplossing, zo is men zeker dat mensen de quarantaine naleven! en de hotels worden dan toch nog gebruikt. maar ja, dit had in maart 2020 reeds moeten worden toegepast, nu is het nut ervan ver zoek...
 • ETIENNE BOECKX

  2 maanden geleden
  Nog zo iemand die zich graag intressant toont !
 • carine simons

  2 maanden geleden
  Mensen die het niet kunnen laten om op reis te gaan zouden bij terugkeer verplicht in quarantaine moeten in een hotel. En dat moet gecontroleerd worden. De kosten mogen ze uiteraard zelf betalen. Het kan: andere landen hebben het al bewezen. En misschien wordt de drempel om alle aanbevelingen naast zich neer te leggen dan toch een beetje te hoog.
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan