De nota van informateur Magnette voorspelt niet veel goeds op het vlak van werk, zegt econoom Stijn Baert.
Volledig scherm
De nota van informateur Magnette voorspelt niet veel goeds op het vlak van werk, zegt econoom Stijn Baert. © Photonews/Wannes Nimmegeers

Professor Arbeidseconomie Stijn Baert: "Nota-Magnette is een pest voor Vlaanderen”

Stijn Baert, professor Arbeidseconomie aan de Universiteit Gent, maakt in een opmerkelijk opiniestuk voor VRTNWS brandhout van de startnota van informateur Paul Magnette (PS). Niet alleen zijn de recepten die Magnette voorstelt op het vlak van werk “volledig achterhaald”, ze zijn ook nog eens “compleet onverzoenbaar met het Vlaamse regeerakkoord”, schrijft hij.

195 reacties

 • Albert De Vries

  2 jaar geleden
  "Baert roept daarom op een echt activeringsbeleid te voeren met bijvoorbeeld een uitfasering van het SWT-stelsel (het vroegere brugpensioen)" Zo, dan weten we reeds voor wie deze prof rijdt... De vorige regering heeft met hun jobs, jobs, jobs-oplossingen er t.o.v. de ons omringende landen ook niet veel van gebakken, al hebben ze er wel bakken belastinggeld aan gespendeerd / grote bedrijven cadeau gedaan
 • Peter Nols

  2 jaar geleden
  Vandaag werd nogmaals in een arrest bevestigd dat ondernemers en vrije beroepers hun vakantiewoning voor 100 procent mogen aftrekken van hun beroepsinkomen. Door zo'n decadente onrechtvaardigheden af te schaffen zou Magnette al een flink stuk van zijn plannen kunnen financieren.
 • guido Bervoets

  2 jaar geleden
  Door de digitalisering en de razendsnelle vooruitgang van de computers verdwijnen er bij de banken, de overheid en de bedrijven in een rotvaart waardevolle jobs en verdwijnen er aan de lopende band kantoren. Kleine zelfstandigen kunnen niet meer overleven door de onlineketens en overal moet er bespaard worden op personeel. Wie weet hoe de wereld er op dit tempo binnen 20 jaar zal uitzien? Daar zouden de arbeidseconomen zich moeten mee bezig houden.
 • stefan leysen

  2 jaar geleden
  guido Bervoets. Die Styn Baerd is er nochtans ene die op de universiteit naar uw hart werkt, als zelfs die mannen al zeggen dat het niet gaat op de wijze van de SP A en de PS (uw gedroomde partijen, of zij het dromers?) dan zegt dat veel he. Eén ding weet ik wel, ook bij de Vlamingen is het geld op om over te hevelen naar Wallonië en als het geld op is valt er niets meer te schrapen, dat is de vorige 35 jaar op de pof opgesoupeerd tot spijt van wie het niet wil inzien. De goudmijn is leeg!!
 • Jennifer Peeters

  2 jaar geleden
  Stijn Baert, een echte NVA-er. Mensen die jong zijn beginnen werken en meer dan 40 jaar hebben afgedragen (SWT) die gaan we nog een rondje pesten. Maar die jonge leefloners die nog nooit één eurocent hebben afgedragen, die laten we gerust!!!