Doordat de federale politie enkel tijd heeft voor "de 10% topcriminaliteit", moeten de lokale zones al de rest erbij nemen. "In sommige zones moeten drie rechercheurs álle vluchtmisdrijven, drugsdossiers, inbraken, handtasdiefstallen en zelfs moorden proberen op te lossen."
Volledig scherm
PREMIUM
Doordat de federale politie enkel tijd heeft voor "de 10% topcriminaliteit", moeten de lokale zones al de rest erbij nemen. "In sommige zones moeten drie rechercheurs álle vluchtmisdrijven, drugsdossiers, inbraken, handtasdiefstallen en zelfs moorden proberen op te lossen." © Marc De Roeck

Prof slaat alarm, politie draait vierkant: “Sommige zones krijgen nog met moeite een combi op het terrein”

"De politie is een zinkend schip." Dat zegt Jelle Janssens en hij heeft recht van spreken. Als professor aan de UGent en hoofddocent strafrecht en criminologie voert hij al jaren onderzoek naar de politie. "Sommige kleine zones krijgen nog met moeite een combi op het terrein. De minimale basiszorg voor de burger is niet langer gegarandeerd."

92 reacties

 • Ives Ameel

  8 maanden geleden
  Het is de bedoeling van sommige politici om de politie volledig af te bouwen zodat hun vriendje van de misdaadwereld vrij spel krijgen.
 • FRANS DANCKERS

  8 maanden geleden
  Uit alle reacties kan men opmaken wat de burger het liefst heeft, geef ons de rijkswacht terug.
 • Ludo Hermans

  8 maanden geleden
  Voor vanonder is er nooit geld, het blijft altijd bovendrijven! Het schepnet van onze politici!
 • willems michel

  8 maanden geleden
  Dat rubberen ding van een meter, hoe heet dat weer ?
 • Paul Janssens

  8 maanden geleden
  De plaatselijke politie bij ons heeft het nochtans heel makkelijk,als je op hun bureau komt hangen ze daar allen binnen,nooit zie je de wijkagent alleen uitzonderlijk met twee eens een ritje maken met de luxe jeep.Die studie heeft waarschijnlijk niet gaan kijken in de landelijke gemeenten.