Wetenschapper Jan De Maeseneer werd in augustus plots vervangen in de Stuurgroep Contactonderzoek. Rechts minister van Welzijn Wouter Beke, over wie hij zich negatief uitgelaten had in de media.
Volledig scherm
PREMIUM
Wetenschapper Jan De Maeseneer werd in augustus plots vervangen in de Stuurgroep Contactonderzoek. Rechts minister van Welzijn Wouter Beke, over wie hij zich negatief uitgelaten had in de media. © Temmerman/Photonews

Prof met kritiek op Wouter Beke wordt uit werkgroep gezet

Een wetenschapper die zich in de media negatief heeft uitgelaten over minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) en zijn beleid, is enkele dagen later geruisloos verdwenen uit de Vlaamse Stuurgroep Contactonderzoek. "Beke laat niet zien dat hij begrijpt waarover contactonderzoek gaat", verklaarde professor Jan De Maeseneer (UGent). Vijf dagen na die uitspraak werd hij vervangen. Een politieke afrekening?

79 reacties

 • tyl sachs

  4 maanden geleden
  Gewoon een inschattingsfout. Op basis van de gegevens waarover hij beschikte kon hij niets vermoeden. Enz. Blablabla. Kennen we van Jambon sedert Chovanec. Aanblijven zo lang men kan. Een mooi pensioentje wacht
 • Louis Dedenker

  4 maanden geleden
  Hij had beter de eer aan zichzelf gehouden na al zijn geklungel.
 • Jennifer Peeters

  4 maanden geleden
  Ik hoop dat Jambon hem binnenkort uit de Vlaamse regering gooit. Totaal onbekwaam en dan nog een grote mond opzetten als verliezer van de verkiezingen. Zelf zitten graaien dat is geen probleem hé. Maar de mensen hun geld teruggeven, dat gaat niet!!!
 • Raphael Aertgeerts

  4 maanden geleden
  Braaf mee doen met het groepje want anders mag je niet meer mee spelen!
 • karin verwimp

  4 maanden geleden
  Nog maar eens het bewijs dat we in België al lang niet meer van een democratie mogen spreken.
 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre