Een deelnemer aan de Dodentocht, editie 2020, krijgt schaduw van een supporter. "Probeer zoveel mogelijk in de schaduw te wandelen", adviseert ook professor inspanningsfysiologie Jan Bourgois (UGent).
Volledig scherm
PREMIUM
Een deelnemer aan de Dodentocht, editie 2020, krijgt schaduw van een supporter. "Probeer zoveel mogelijk in de schaduw te wandelen", adviseert ook professor inspanningsfysiologie Jan Bourgois (UGent). © Kristof Pieters

Prof inspanningsfysiologie over inkorting Dodentocht: “We hebben een fenomenale inwendige airco, maar we trainen hem onvoldoende”

De Dodentocht is wegens de hitte ingekort, van 100 naar 65 kilometer. Heel wat deelnemers zijn teleurgesteld en spreken van onterechte bemoeienis. Maar is het een verstandige beslissing? We vragen het aan professor inspanningsfysiologie Jan Bourgois (UGent), die meteen ook adviezen geeft om de huidige hitte de baas te kunnen.

2 reacties

 • Peter Buyck

  2 maanden geleden
  De wetenschap mag dan al beweren dat de mens een fantastisch apparaat is; de wetenschap moet sommige mensen tegen zichzelf beschermen.
 • Henri Demeer

  2 maanden geleden
  copieer de nomaden in de woestijn.
 1. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  2

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.