Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © VTM

Proefproject met statiegeld is succes: “Hopelijk volgt Vlaamse regering ons voorbeeld”

Het proefproject voor statiegeld op petflessen en blikjes in Bredene is een succes. Tot negentig procent van alle blikjes en petflessen werd teruggebracht. “Dit bewijst dat statiegeld werkt”, zegt burgemeester en Vlaams volksvertegenwoordiger Steve Vandenberghe (Vooruit). “Hopelijk volgt de Vlaamse regering ons voorbeeld.”

142 reacties

 • bob jansens

  1 maand geleden
  we betalen al jaren een eco-taks op deze verpakkingen. Als het statiegeld er komt zou deze eco-taks op deze verpakkingen opnieuw afgeschaft moeten worden... benieuwd of dit ook zal gebeuren...
 • Marnick L'Eau

  1 maand geleden
  Allee, dus wie al heel z'n leven gewoon braaf sorteert, en daarbovenop single is, wordt weer gestraft: nog een extra vuilbak in huis waar plaats en routine voor voorzien moet worden, en nog een extra klus voor op zaterdag erbij. De gewone pmd zal nog trager opvullen, dus wie met een afvalschuif en betaling-per-opening werkt, mag nog langer vuilzakken ergens gaan zitten stockeren. Kan er in dit zakdoekland eens iets gedaan worden dat enkel raakt wie geraakt moet worden?
 • Guido David

  1 maand geleden
  Typisch Belgisch: warm water opnieuw uitvinden zijn we koplopers in. En palaveren als kers ip de taart en inmiddels het doorschuiven waarbij de volgende uitvinders ander warm water uitvinden… Waarom steeds wachten of uitstellen, hak de knoop eindelijk gewoon door. Maar met natuurlijk zoveel regeringen en experten een moeilijke zaak om op 1 lijn te geraken.
 • Geert Tamsyn

  2 maanden geleden
  Gasboetes bestaan al en werken niet, pakkans is te klein. Als het in andere landen goed werkt, waarom bij ons dan niet?
 • peter destoop

  2 maanden geleden
  getuigt nog eens van de besluiteloosheid van deze regering. Mooi van Bredene. Mag het nu nationaal en liefst zo snel mogelijk aub? Ik ben het beu om weggegooide blikken en plastiek flessen uit mijn tuin te rapen.
 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 1. Ruim een op de drie Waalse werknemers werkt voor overheid
  27

  Ruim een op de drie Waalse werknemers werkt voor overheid

  De Waalse werkgeversorganisatie UWE wijst dinsdag op basis van een studie op de grote tekorten en snelle stijging van de schulden bij de financiering van de openbare diensten in Wallonië. Ruim een op de drie werknemers in Wallonië werkt voor de overheid. Met het oog op het "structurele onevenwicht" in de financiering formuleert UWE 15 voorstellen voor een herdefiniëring van de contouren van de openbare diensten, met een vereenvoudiging van de Waalse instellingen, meer partnerschappen met de privésector en het gezonder maken van de budgettaire situatie.