BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Productiesite AstraZeneca in Seneffe “voldoet aan alle contractuele verplichtingen”

De Amerikaanse multinational Thermo Fisher, sinds een maand eigenaar van de site in Seneffe die het coronavaccin van AstraZeneca mee produceert, "voldoet aan al zijn contractuele verplichtingen jegens AstraZeneca". Dat heeft Europees directeur-generaal Cédric Volanti woensdag verzekerd naar aanleiding van een bezoek van eurocommissaris Thierry Breton.

0 reacties

 1. Toch één lichtpunt: België springt over 1 procent volledig gevaccineerde inwoners, meer dan in Verenigd Koninkrijk
  PREMIUM

  Toch één lichtpunt: België springt over 1 procent volledig gevacci­neer­de inwoners, meer dan in Verenigd Koninkrijk

  Hoewel de nieuwe vaccinaties in België stokken door de vele leveringsproblemen bij de producenten, gaan de inentingen met de beschikbare dosissen die in diepvriezers liggen gewoon door. Volgens de nieuwste data van Sciensano is nu 1,03 procent van de volledige bevolking met beide dosissen ingeënt en is zo de drempel van 1 procent genomen. Dat is meer dan bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk, dat weliswaar bewust een andere strategie hanteert en alles op alles zet op de eerste, gedeeltelijke vaccinatie.
 2. Ook gouverneur Decaluwé wil terrassen open en spreekt van coronamoeheid bij bevolking én politie: "Het vat is op bij de mensen”
  39

  Ook gouverneur Decaluwé wil terrassen open en spreekt van coronamoe­heid bij bevolking én politie: "Het vat is op bij de mensen”

  De gouverneur van Luik zal zich niet verzetten als restaurants en cafés hun terrassen opnieuw openen op 1 mei, ongeacht wat het Overlegcomité daarover beslist. De gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé (CD&V), benadrukt in een reactie daarop dat een gouverneur moet volgen wat het Overlegcomité zegt, met of zonder goesting. “Aan de andere kant heb ik ook liever dat samenkomsten van mensen gecontroleerd buiten gebeuren”, zegt hij. “De terrassen kunnen ons helpen daarbij.”
 1. Koppel gaat uit eten en laat een fooi achter van maar liefst 800 dollar
  Play

  Koppel gaat uit eten en laat een fooi achter van maar liefst 800 dollar

 2. American footballspeler houdt dief tegen: "Wil je geld hebben? Ga werken, ga naar school"
  Play

  American football­spe­ler houdt dief tegen: "Wil je geld hebben? Ga werken, ga naar school"