De slimme lamp 'Nobi' zal in eigen land, en niet in China, worden gemaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
De slimme lamp 'Nobi' zal in eigen land, en niet in China, worden gemaakt. © Kenneth Dée

Producent slimme lampen verkiest Belgische productie boven Chinese: komt de Belgische maakindustrie terug?

ECONOMIEHet Belgische technologiebedrijf Nobi - producent van de gelijknamige slimme lampen - gaat in Antwerpen produceren, in plaats van in China. Produceren in eigen land is vandaag voor hightechbedrijven veel goedkoper dan in China, argumenteert het bedrijf. Betekent dit de terugkeer van de maakindustrie in ons land?

22 reacties

 • Tim Peeters

  2 maanden geleden
  kwaliteit boven kwantiteit ,op langere termijn altijd goedkoper.
 • Martijn Puntje

  2 maanden geleden
  Slimme lampen zijn niet die prullen die je vanaf smartphone of smarthome bestuurt maar licht die de zon nabootst en jetlags minder erg doet aanvoelen, lichten die in tijdzones aanpassen enzovoort. Consumenten kunnen. Beter zwijgen en betalen als ze een product niet kennen.
 • Michel Jacobs

  2 maanden geleden
  Het kost ons minstens 20-30 jaar om uit de Chinese wurggreep te komen nadat het Westen decennia lang geslapen heeft en we kunnen er maar best per direct mee beginnen.
 • luc dierick

  2 maanden geleden
  Als ze het loon en de sociale voorzieningen terugschroeven op het niveau van China zijn we op de goede weg Maar ja Wie gaat dit aanvaarden Kot zal te klein zijn Er worden nu al jobs gecrieerd met torenhoge subsidies
 • Niko Bonne

  2 maanden geleden
  @Danny Bij deze kan ik u meegeven als je veel zondagen aan 300% werkt, veel zal verdienen maar ook veel belastingen zal betalen. Tenzij je dit enkel in weekend schift doet waardoor je ongeveer 40u betaald word en enkel maar dit doet. Lees weekend werk. Maar de loonkost zal per uur voor de werkgever niet veel veranderen, deze is ook aan 300%. Zonder de 130u belastingsvoordeel wel dan. Wees gewoon eens blij dat dit terug kan .
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.