Christian De Valkeneer (links) groet Aalsters burgemeester Christoph D'Haese tijdens een herdenkingsplechtigheid voor de slachtoffers van de Bende van Nijvel.
Volledig scherm
Christian De Valkeneer (links) groet Aalsters burgemeester Christoph D'Haese tijdens een herdenkingsplechtigheid voor de slachtoffers van de Bende van Nijvel. © Photo News

Procureur overtuigd dat "enkelen bereid zijn te praten" na 500 nieuwe tips over Bende van Nijvel

Bende van NijvelChristian De Valkeneer, procureur van Luik, zegt in La Libre Belgique en La Dernière Heure dat hij ervan overtuigd is dat er "mensen zijn die de waarheid kennen en dat enkelen bereid zijn te praten" in het dossier van de Bende van Nijvel. De laatste zes weken hebben de speurders meer dan 500 nieuwe tips gekregen en "donderdag kregen we nog opmerkelijke informatie binnen", aldus nog De Valkeneer.

67 reacties

 • Jo Bosman

  4 jaar geleden
  Diene procureur zal ervoor zorgen dat de weinigen die nog kunnen praten hunne mond zullen houden
 • simone janssen

  4 jaar geleden
  En dan maar jammeren dat er geen eurostadion komt. Dit is voor België een veel zeer grote blamage, maar dat brengt geen geld in het bakje dus heeft men hier tijd genoeg en zo lang men het rekt is dat kassa, kassa, of "werkt" die procureur gratis ?
 • Jozef Andre's

  4 jaar geleden
  Waarom nu al verklaren wie zeker niet achter de laffe moorden zit,of weet de procureur dan wie er wel tussen zit,misschien allemaal bang om te eindigen zoals de heer wijlen Cools .
 • Jos Indigne

  4 jaar geleden
  Ze gaan het rekken tot alle daders en slachtoffers begraven zijn ( nu al een jaar of 30 tel daar dan nog een jaar of 60 bij ) en t zal in orde komen hoor
 • Paul Philippaerts

  4 jaar geleden
  Begin dan eens heel snel de praters aan te spreken inplaats van op tv verklaringen komen af te leggen van zouden en misschien willen. Kom maar iets zeggen als de zaak opgelost is, inplaats van te proberen de mensen een rad voor de ogen te draaien. Dat irriteert ons allemaal, beeldt u dan maar eens in wat de voor de slachtoffers en hun familie. Ge zou voor minder een bom onder justitie steken.