Topadvocaat Walter Van Steenbrugge vermoedt een wraakactie van eerste advocaat-generaal Francis Clarysse.
Volledig scherm
Topadvocaat Walter Van Steenbrugge vermoedt een wraakactie van eerste advocaat-generaal Francis Clarysse. © Eric de Mildt, Belga

Procureur-generaal ontkent wraakactie tegen topadvocaat Walter Van Steenbrugge: “Wettelijke plicht van OM om raadkamer te laten oordelen”

De Gentse procureur-generaal Erwin Dernicourt heeft gereageerd op de aantijgingen van advocaat Walter Van Steenbrugge. Van Steenbrugge werd eind deze week genoemd in een drugszaak. Hij wordt beschuldigd van deelname aan een criminele organisatie. Van Steenbrugge vermoedt een wraakactie van eerste advocaat-generaal Francis Clarysse, maar zijn overste ontkent met klem. “Deze vraag tot verwijzing werd niet opgesteld door eerste advocaat-generaal Francis Clarysse en hij nam daartoe ook geenszins de beslissing.”

21 reacties

 • Marianne Vanden Eynde

  1 maand geleden
  Waarom is die avokaat boos? Als hij de wet heeft overtreden, moet hij varen zoals de criminelen die hij verdedigt. Punt. Iedereen gelijk voor de wet! Nu zit hij met een ei in zijn broek. Met eieren maak je goeie avokaat!
 • Bernard Platteau

  2 maanden geleden
  Blijkbaar mag men gesprekken tussen advokaat en client afluisteren ? Dus kan het OM oa de defensie-strategie via die weg opnemen. Dan hoeft een rechtbank nooit meer tussen te komen. Hier kan HLN wellicht wat duiding geven want het lijkt een beetje op een discussie tussen twee opgeblazen ego's
 • victor vandesande

  2 maanden geleden
  T zou niet de eerste keer zijn dat een zogenaamde toppleiter meer dan goed connectied heeft met het milieu. De macht van geld he.
 • Theo Van Hoof

  2 maanden geleden
  Ons kent ons binnen justitie. Uiteraard gat deze man dat niet zelf gedaan hebben. Of dachten we nu echt dat hij tegen de wet ging handelen en zichzelf in problemen brengen. Magistraten op die posities zijn een farce.
 • Rudi Beckers

  2 maanden geleden
  Rechters zijn vaak te mild voor drugcriminelen en advocaten steken de criminelen een handje toe, waar zit het verschil ? Zo kan je iedereen verdenken betrokken te zijn. Een te milde straf uitspreken kan ook aanleiding geven tot geruchten van betrokkenheid of niet ?
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.