Proces tegen kunstenaar Jan Fabre gaat op 25 maart van start

Vandaag is in Antwerpen het proces tegen kunstenaar Jan Fabre (62) ingeleid. Er werd met alle partijen overeengekomen om het dossier op 25 maart en op 1 april te behandelen. Er worden twee volledige zittingsdagen voor uitgetrokken. De kunstenaar kwam in 2018 in opspraak. Verschillende (ex-)medewerkers van Fabre beschuldigden hem onder andere van pesterijen, intimidatie en seksueel overschrijdend gedrag. 

 1. 5 verdachten van aanval op fan van Manchester City komen vandaag voor onderzoeksrechter: “Het gaat wel degelijk om fans van Club Brugge”
  Play

  5 verdachten van aanval op fan van Manchester City komen vandaag voor onderzoeks­rech­ter: “Het gaat wel degelijk om fans van Club Brugge”

  Guido De Pauw (63), de voetbalsupporter van Manchester City die aangevallen werd op de snelwegparking langs de E40 na de match tegen Club Brugge, is niet meer in levensgevaar, maar ligt nog in coma en is er slecht aan toe. Vijf verdachten van de aanval komen vandaag voor de onderzoeksrechter, zegt VTM NIEUWS-reporter Wim Naert, die de zaak volgt. “Het gaat inderdaad om Club Brugge-supporters, dertigers, die al jaren naar het voetbal gaan kijken.” Bekijk hierboven de update met Wim Naert bij HLN LIVE.
 2. “Geen seks, geen solo.” Alles wat u moet weten over het proces tegen Jan Fabre
  PREMIUM

  “Geen seks, geen solo.” Alles wat u moet weten over het proces tegen Jan Fabre

  Vandaag start in Antwerpen het proces tegen Jan Fabre (62). De kunstenaar kwam in 2018 in volle #metoo-debat in opspraak. (Ex-)medewerkers van Fabre beschuldigden hem van pesterijen, intimidatie, machtsmisbruik, psychologische spelletjes en seksueel overschrijdend gedrag. Wat wordt hem in Antwerpen precies ten laste gelegd? Welke straf riskeert hij daarvoor? En wie zijn de vrouwen die zich tegen Fabre keren?