BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Proces over aanslagen in Brussel start op 10 oktober volgend jaar

Het proces over de aanslagen in Brussel die plaatsvonden in maart 2016, zal starten op 10 oktober 2022. Dat bevestigt het Brusselse hof van beroep. 

 1. Veiligheidsagent werd kunstenaar na aanslagen in Zaventem en verovert nu expo’s tot in Dubai: “Het is blijkbaar hip om een Vogels in huis te hebben”
  PREMIUM
  Tessenderlo

  Veilig­heids­agent werd kunstenaar na aanslagen in Zaventem en verovert nu expo’s tot in Dubai: “Het is blijkbaar hip om een Vogels in huis te hebben”

  Het levensverhaal van Frans Vogels (58) uit Tessenderlo leest als een boek. Tot aan de bewuste 22 maart in 2016 was hij veiligheidsagent in Zaventem, maar na de aanslag besloot hij het roer om te gooien. Hij opende ook een art rock-café waar hij zijn kunstwerken tentoonstelt naast een grote selectie bieren. Sindsdien ging alles in een stroomversnelling en nu is Frans wereldberoemd met zijn werken.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 1. Lieve overleefde nipt bomaanslag in Antwerpse diamantwijk, na 40 jaar praat ze voor het eerst: “Koningin Fabiola zei aan mijn ziekenhuisbed dat ik een goede engelbewaarder heb”
  PREMIUM
  Antwerpen/Booischot

  Lieve overleefde nipt bomaanslag in Antwerpse diamant­wijk, na 40 jaar praat ze voor het eerst: “Koningin Fabiola zei aan mijn ziekenhuis­bed dat ik een goede engelbe­waar­der heb”

  “Mensen vielen flauw toen ze zagen hoe ik er aan toe was.” De 61-jarige Lieve Jacobs uit Booischot bij Heist-op-den-Berg overleefde 40 jaar geleden de bomaanslag in de Antwerpse diamantwijk, waarbij drie mensen stierven en 106 gewonden vielen. Als een van de eerste slachtoffers kwam ze zwaargewond toe in het ziekenhuis. Voor het eerst doet ze haar verhaal, en ze lanceert ook een oproep. “Ik wil graag weten wie die jonge rijkswachter was die mij naar het ziekenhuis bracht.”
 2. EXCLUSIEF. De twijfelende kroongetuige die het proces over de Parijse aanslagen tot mislukken doemt
  PREMIUM

  EXCLUSIEF. De twijfelen­de kroongetui­ge die het proces over de Parijse aanslagen tot mislukken doemt

  Woensdag start in Frankrijk het proces over het bloedbad van 13 november 2015 in Parijs. Met 130 doden de zwaarste slag die de terreurgroep Islamitische Staat (IS) het Westen ooit heeft toegebracht. Over de daders is er geen twijfel. Die zijn allemaal dood en dat Salah Abdeslam als enig overlevend lid van het terreurcommando veroordeeld zal worden, staat wel vast. De grootste vraag blijft wie het meesterbrein was. En daar dreigt het proces te mislukken. Want terwijl de Franse speurders die rol toeschrijven aan een Belg, trekt zelfs hun eigen kroongetuige dat in twijfel — zo hebben wij ontdekt.