Volledig scherm
© EPA

Proces-Mawda: “Niet agent, maar bestuurder bestelwagen is verantwoordelijke voor drama”

Volgens Laurent Kennes, de advocaat van de politieagent die terechtstaat voor de onopzettelijke doodslag van peuter Mawda, is de enige schuldige van het drama de bestuurder van de bestelwagen, niet de politieagent. Mawda kwam om bij een achtervolging in de nacht van 16 op 17 mei 2018 op autosnelweg E42, door een politiekogel. Kennes vroeg dat de politieagent vrijgesproken wordt, of anders opschorting van straf krijgt. De zaak is ondertussen opgeschort tot 10 december.

4 reacties

 • Willy Van Craen

  2 maanden geleden
  Voor de burgers is de bestuurder verantwoordelijk en heeft de agent goed gedaan met te schieten op de vluchtende en gevaarlijk rijden. Moest er een burger of kind worden doodgereden was de vraag waarom de politie de wagen niet tot stilstand hebben gekregen. Weer  veel geld voor advocaten.
 • monique bolen

  2 maanden geleden
  De schuldigen zijn de volwassen personen die in het busje zaten, hebben de ouders recht van spreken nee zijn waren verantwoordelijk voor hun kinderen en zijn nalatig geweest door meerdere malen op illegale manier GB proberen te bereiken, maak van hen geen slachtoffer maar dader, nu zijn ze nog beloond met verblijf en onderhoud door de staat. moesten wij zo onze kinderen in gevaar brengen worden we uit onze ouderlijke macht ontzet.
 • Lucien Mertens

  2 maanden geleden
  Natuurlijk is de agent niet verantwoordelijk, die deed enkel zijn werk, en op een vluchtauto schieten hoort daarbij. De échte schuldigen, de "mensenhandelaars" zaten in de bestelwagen zélf. Tegenwoordig is het echter bon ton om politie met de vinger te wijzen, en misdadigers te eren. Foei.
 • Peter De Sadeleir

  2 maanden geleden
  Gaan ze nu weer de rollen omdraaien en de politie agent vervolgen omdat hij zijn werk deed?, de schuldigen zijn in eerste plaats de mensensmokkelaars en de chauffeur die weigerde te stoppen met mensen in een voor mensen verboden laadruimte, op alle vlakken in overtreding van de wet.
 1. Onze opinie. Als voetballers op het veld kunnen staan dankzij een wekelijkste coronatest, moet dat ook voor leerkrachten kunnen
  PREMIUM
  42

  Onze opinie. Als voetbal­lers op het veld kunnen staan dankzij een wekelijk­ste coronatest, moet dat ook voor leerkrach­ten kunnen

  Is Ben Weyts (N-VA) zich tot op het bot aan het wapenen nu de roep voor een sluiting van de scholen weer klinkt? Geef toe: rillingen lopen over de rug. Flashbacks naar die eerste lockdown doen huiveren. Hoe zwaar, slopend en moedeloos deze tweede lockdown ook aanvoelt, hij staat in schril contrast met de eerste sluiting van maart. Want de scholen zijn (grotendeels) open. Maar kijk: de schoolstrijd is terug.
 2. OVERZICHT. 1,85 procent van Belgen kreeg al vaccin: zo doen we het in vergelijking met de rest van de wereld
  30

  OVERZICHT. 1,85 procent van Belgen kreeg al vaccin: zo doen we het in vergelij­king met de rest van de wereld

  Sinds de 96-jarige Jos Hermans op 28 december als eerste Belg een goedgekeurd coronavaccin toegediend kreeg, zijn al meer dan 192.000 spuitjes gezet in ons land. De meesten kregen nog maar één prik, 584 landgenoten zijn al volledig beschermd. Daarmee is 1,85 procent van alle Belgen al minstens gedeeltelijk ingeënt tegen het virus. Net niet genoeg om de top vijftien te halen in Europa en op grote afstand van koploper Israël, dat al bijna een derde van haar bevolking inentte.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama