Actie justice4madwa op de trappen van het gerechtshof. ( Picture by Gianni Barbieux / Photo News)
Volledig scherm
Actie justice4madwa op de trappen van het gerechtshof. ( Picture by Gianni Barbieux / Photo News) © Photo News

Proces-Mawda hervat: tolken aangekomen

Het proces over de dood van de Koerdische peuter Mawda (2) ligt stil. De tolk die eerder al vertaalde in het dossier, kon niet komen. Zijn vervanger verstaat het dialect dat de ouders van Mawda spreken, niet goed genoeg. Intussen zijn er twee nieuwe tolken aangekomen en kan de zitting hernemen.

16 reacties

 • birgit vanderest

  2 maanden geleden
  En wat is het prijskaartje van heel die vertoning. De schuldigen? Ik denk dat 90van de 100 mensen die vraag al hebben beantwoord.
 • Robert DE REU

  2 maanden geleden
  Ik trek hier voor niemand partij, maar mijn vraag blijft hoe kan het dat een oude geroeste cammionette na een achtervolging van 60 a 70 km lang niet tot stilstand is te brengen, zonder dat er geschoten moet worden.Hoop wel dat vele reactiegevers nooit een kind moeten verliezen, ik heb zelf mijn enige zoon een tijdje geleden moeten afgeven, zoiets vergeet je niet.
 • Guido De Wolf

  2 maanden geleden
  Wie is hier de oorzaak van dit alles? ALLE mensen die in de camionette zaten, zij waren op de vlucht en wilden niet stoppen voor de politie. Ouders willen er nu zoveel mogelijke rechten en centen uit krijgen. Politie mag tegenwoordig niets meer of ze krijgen een straf aan hun broek.
 • Erik Meers

  2 maanden geleden
  Altijd hetzelfde , er zijn altijd mensen die komen vertellen dat een agent anders moet reageren en handelen maar als je dan vraagt " wat moeten ze dan wel doen " staan ze met hun mond vol tanden .Het is eenvoudig , doe wat de politie u zegt dan wordt niemand geslagen en vallen er geen doden .
 • Hugo Schelstraete

  2 maanden geleden
  Tine Leut: Alle schuldigen zaten in de camionette die vlucht. In de eerste plaats de ouders die hun kind blootstellen aan de gekende risico's. Als je doet wat je moet doen zal de politie NOOIT schieten. Een groot geluk dat er bij de politie geen doden gevallen zijn, want jij zou zeggen dat het bij de job hoort. 
 1. Minister Crevits hard voor banken: “Schandalig dat ze ondernemers vragen om spaarrekening van kinderen leeg te halen”
  Play
  117

  Minister Crevits hard voor banken: “Schandalig dat ze onderne­mers vragen om spaarreke­ning van kinderen leeg te halen”

  Volgens heel wat ondernemers die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis zouden sommige banken hen met de rug tegen de muur zetten als ze komen vragen voor steun. Schrijnende getuigenissen daarover zorgen voor ophef in het parlement. Vlaams minister van Economie Crevits (CD&V) belde al met de banken. “Die praktijken zijn onaanvaardbaar. Ze moeten hun verantwoordelijkheid opnemen.”
 2. “Sluit de scholen nu en geef les in de zomer”: Gentse schooldirecteur heeft het gehad met ‘het opofferen van leerkrachten’
  Gent
  242

  “Sluit de scholen nu en geef les in de zomer”: Gentse schooldi­rec­teur heeft het gehad met ‘het opofferen van leerkrach­ten’

  “Ja, de scholen zijn de motor van de pandemie. Mag dat nu eindelijk gezegd worden? Hoe wij moeten werken, dat is niet veilig. Er is maar één oplossing. Sluit de scholen, nú. En haal die lesweken in in de zomervakantie.” Het lijkt een wanhoopskreet, maar directeur Gwen Moerman is boos, razend bijna. “Het gaat steeds over het belang van de kinderen, maar de leerkrachten dan? Wij zijn kanonnenvlees, en de overheid doet niks voor ónze veiligheid.”
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken