BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Proces Abdeslam uitgesteld naar 5 februari, ongeziene veiligheidsmaatregelen in Brussel

De opening van het proces rond de schietpartij in Vorst met Salah Abdeslam als verdachte, gaat vanmorgen gepaard met ongeziene veiligheidsmaatregelen bij het Brusselse Justitiepaleis. Politie en militairen zijn in groten getale aanwezig en er zijn bijzondere middelen ingezet om de omgeving van het gebouw te beveiligen. Het proces is echter meteen uitgesteld tot 5 februari, op vraag van Sven Mary, de advocaat van Abdeslam.

95 reacties

 • Jos Temmerman

  5 jaar geleden
  Gaan ze er nog een hoop geld insteken ,dwaas land.
 • Karel Van Beeck

  5 jaar geleden
  We zullen weer moeten bijleggen. En hoe kan dat gastje zo een dure mediageile advocaat betalen. Als advocaat moest men beschaamd zijn om zo iemand te verdedigen.
 • Werner Cammerman

  5 jaar geleden
  Waarom laten ze die man niet in Frankrijk zitten . Waarom moeten onze politie mensen hun leven riskeren voor dat stuk vuil.
 • Raymond De Roeck

  5 jaar geleden
  Was dat nu echt nodig,heel dat machtsvertoon. Nog enigzins te begrijpen als die twee terroristen aanwezig waren,maar nu! En heel dat proces,wat gaat dat opbrengen,goed mogelijk dat Salah weigert te spreken.
 • Anita Billen

  5 jaar geleden
  Uitgesteld? Voor wie is die rekening? Zijn advokaat neem ik aan.
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”