BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Problemen achter schermen van vaccinatiecampagne: “Weet iemand of we deze Covid-vaccins nog mogen zetten?”

In een vaccinatiecentrum in de provincie Antwerpen zaten ze onlangs met de handen in het haar. Er moesten dringend prikken gezet worden, maar niemand wist of de nieuwe lading Covid-vaccins nog bruikbaar was. “En we konden niemand bereiken.” Rondvraag leert dat het geen uitzondering is. Wat speelt er achter de schermen?

41 reacties

 • rita vdbergh

  2 maanden geleden
  Frank is van de generatie die met alles wegkomt, hij kan nog op veel steun uit de media rekenen maar hij doet niet beter dan Maggy De Block. Het gouden team socialisten die één voor één van hun troon vallen, Stevaert, VdBossche, VDLanotte, Claes en Janssens, de salonsocialisten die niet beseffen dat voor elke cent die ze verprutsen iemand eerlijk werkt en ze komen er nog mee weg ook. Ze hebben wel een BV gelanceerd met veel fans tot ze moeten betalen voor hun gratis optredens.
 • Damian Van Sande

  2 maanden geleden
  Typisch. Weer kiezen voor een Franse multinational, terwijl het Belgische bedrijf zijn betrouwbaarheid en degelijkheid al ruimschoots bewezen had. Want ja, een paar miljoen verschil, weet u wel. Miljarden buitengooien aan het subsidiëren van bedrijfswagens daarentegen en/of Multinationals amper of niet belasten. No problem.
 • Paul Clinckemalie

  2 maanden geleden
  4,3 miljoen euro goedkoper, wat is het enorme totaal dan wel?
 • Veerle De Cock

  2 maanden geleden
  Dat ze nu toch eens stoppen met die vaccinaties!!! Het heeft al geld genoeg gekost !
 • Yves Smits

  2 maanden geleden
  Onze Franck leert het toch niet af he...
 1. Cafébazin Lisbeth (87) staat een dag na gewelddadige overval weer achter haar toog: “Finse zeevaarders leerden me schelden, de Denen roken en drinken”
  PREMIUM

  Cafébazin Lisbeth (87) staat een dag na gewelddadi­ge overval weer achter haar toog: “Finse zeevaar­ders leerden me schelden, de Denen roken en drinken”

  Vier gemaskerde bandieten beroofden haar van haar geld en juwelen en lieten haar voor dood achter, maar daags na de overval staat Lisbeth Waldack (87) weer in haar café voor een koffietje, een sigaretje en een babbel met haar trouwe klanten. We trokken naar de Viking in de Muide, een arbeiderswijk in het havengebied van Gent voor een gesprek met een straffe madam.
 2. COLUMN. “Wachtlijsten, gebrek aan medicijnen, tekort aan personeel... Elke dag zijn er zorgelijke signalen als het over onze gezondheid gaat”
  PREMIUM
  2

  COLUMN. “Wachtlijs­ten, gebrek aan medicijnen, tekort aan personeel... Elke dag zijn er zorgelijke signalen als het over onze gezondheid gaat”

  Elke zaterdag blikt onze columniste terug op de week. Het tekort aan sommige medicijnen in ons land, is het zoveelste signaal van een geneeskunde onder druk. Wachtlijsten in de psychiatrie, kortere opnames in het ziekenhuis, fusies, zorgpersoneel dat men tot in India zoekt... Als patiënt weinig geruststellend. “Je voelt je soms een hete aardappel die continu doorgeschoven wordt.”
 3. Jan en Lieve waren aanwezig bij euthanasie Marieke ‘Wielemie’ Vervoort: “Toen ze het vroeg, hebben we meteen ‘ja’ gezegd”
  PREMIUM

  Jan en Lieve waren aanwezig bij euthanasie Marieke ‘Wielemie’ Vervoort: “Toen ze het vroeg, hebben we meteen ‘ja’ gezegd”

  Lieve vond het een mooi afscheid, Jan is - ruim drie jaar na de feiten - nog bezig met de verwerking. De twee beste vrienden van Marieke Vervoort (1979-2019) waren op haar uitdrukkelijke vraag in de kamer aanwezig toen ze euthanasie pleegde. Nu de film over Wielemie en haar zelfgekozen dood in de zalen komt, delen ze voor het eerst hun verhaal. “Wij moesten afscheid nemen van één persoon, zij van honderd. Voor haar was het allemaal een pak moeilijker, vergeet dat niet.”
 1. INTERVIEW. Jan Jambon: "Ik, mij schamen? De socialisten zouden zich moeten schamen voor alle flauwekul die ze indertijd ingevoerd hebben”
  PREMIUM
  65

  INTERVIEW. Jan Jambon: "Ik, mij schamen? De socialis­ten zouden zich moeten schamen voor alle flauwekul die ze indertijd ingevoerd hebben”

  Nee, Jan Jambon (N-VA) schaamt zich niet. Integendeel: hij gooit de boemerang terug in het gezicht van Conner Rousseau (Vooruit). “Weet je waar ik mij voor zou schamen? Voor al die flauwekul die de socialisten indertijd in het onderwijs ingevoerd hebben.” De Vlaamse minister-president schiet met scherp en maakt z’n borst nat voor een pittig voorjaar. Maar wat na 2024?