Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Privésauna's blijven in de kou staan: “Nochtans is er geen enkele belemmering om te openen”

De privésauna's blijven ook na de beslissingen van de laatste Nationale Veiligheidsraad in de kou staan. Uitbaters kunnen op elk moment sociale afstand houden en er is dus geen enkele belemmering om privésauna's niet te laten openen op 18 mei. Dat zegt de Sauna Vereniging België (SVB).

2 reacties

 • Martine De Hert

  1 jaar geleden
  Het is een schande dat privé sauna’s niet open mogen en dat er geen verschil wordt gemaakt ts openbaar en privé. Misschien kan een viroloog daar eens meer uitleg over geven ? Het zijn alleen koppels en gezinnen die onder één dak leven die hier komen . Aparte kleedkamers, volledig ontsmet , mensen komen elkaar niet tegen , alles in een gechloreerde omgeving. Waarom dan niet ? Iemand ?
 • Paul Boutsen

  1 jaar geleden
  Een paar maanden mochten op zee solo kiters en paddleboarders niet eens buiten komen maar snotterende en spuwende wielertoeristen mochten gans Vlaanderen afrijden. Er is zoveel vriendjespolitiek in de zogezegd corona maatregelen.
 1. Derde overlijden na inenting met AstraZeneca in ons land
  Play
  23

  Derde overlijden na inenting met AstraZene­ca in ons land

  In ons land is voor de derde keer een overlijden vastgesteld nadat de persoon in kwestie ingeënt werd met het coronavaccin van AstraZeneca. Dat blijkt uit de wekelijkse stand van zaken over het aantal bijwerkingen dat door het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Geneesproducten (FAGG) wordt bijgehouden. In totaal zijn er in België nu vier overlijdens gelinkt aan een inenting met een coronavaccin, waarvan drie aan AstraZeneca.
 2. Annulatie Tomorrowland kan Vlaamse regering tot 1,8 miljoen euro kosten, Bart Somers wil overleg met burgemeesters Boom en Rumst: “Als er goede wil is zijn oplossingen te vinden”
  Play
  236

  Annulatie Tomorrow­land kan Vlaamse regering tot 1,8 miljoen euro kosten, Bart Somers wil overleg met burgemees­ters

  Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) gaat "in de loop van volgende week" in gesprek met de burgemeesters van Boom en Rumst over hun beslissing om het dancefestival Tomorrowland dit jaar niet te laten plaatsvinden. Dat heeft hij donderdagavond aangekondigd. "Samen moeten we dat (festival) veilig kunnen organiseren", zo klinkt het. Als het festival niet kan doorgaan, kan dat de Vlaamse overheid tot 1,8 miljoen euro kosten. “Dat is een gevolg de voorschottenregeling van de Vlaamse regering. Als een evenement niet kan doorgaan, moeten de kosten die al gemaakt zijn en niet recupereerbaar zijn, terugbetaald worden", bevestigt minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) aan VTM Nieuws.
 1. Op 16 juli mogelijk beslissing over afschaffen maatregelen, maar “wordt niet laatste Overlegcomité over corona”

  Op 16 juli mogelijk beslissing over afschaffen maatrege­len, maar “wordt niet laatste Overlegco­mité over corona”

  Het volgende Overlegcomité, gepland voor 16 juli, wordt niet het laatste over corona, zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) bij VTM Nieuws. Op dat Overlegcomité wordt er mogelijk wel beslist over het afschaffen van de meeste overblijvende coronamaatregelen, zei premier Alexander De Croo (Open Vld) op de persconferentie van vandaag. Ook moet het mogelijk zijn om het mondmasker zo veel mogelijk los te laten tegen september, “als de evolutie blijft zoals ze nu is”.