Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Privésauna's blijven in de kou staan: “Nochtans is er geen enkele belemmering om te openen”

De privésauna's blijven ook na de beslissingen van de laatste Nationale Veiligheidsraad in de kou staan. Uitbaters kunnen op elk moment sociale afstand houden en er is dus geen enkele belemmering om privésauna's niet te laten openen op 18 mei. Dat zegt de Sauna Vereniging België (SVB).

2 reacties

 • Martine De Hert

  2 jaar geleden
  Het is een schande dat privé sauna’s niet open mogen en dat er geen verschil wordt gemaakt ts openbaar en privé. Misschien kan een viroloog daar eens meer uitleg over geven ? Het zijn alleen koppels en gezinnen die onder één dak leven die hier komen . Aparte kleedkamers, volledig ontsmet , mensen komen elkaar niet tegen , alles in een gechloreerde omgeving. Waarom dan niet ? Iemand ?
 • Paul Boutsen

  2 jaar geleden
  Een paar maanden mochten op zee solo kiters en paddleboarders niet eens buiten komen maar snotterende en spuwende wielertoeristen mochten gans Vlaanderen afrijden. Er is zoveel vriendjespolitiek in de zogezegd corona maatregelen.
 1. Wanneer laat je pleger van partnergeweld vrij onder voorwaarden? België werkt aan handleiding voor onderzoeksrechters
  Play

  Wanneer laat je pleger van partnerge­weld vrij onder voorwaar­den? België werkt aan handlei­ding voor onderzoeks­rech­ters

  Tegen 2025 wil ons land een soort handleiding klaar hebben voor onderzoeksrechters. Die moet hen kunnen helpen inschatten of ze iemand al dan niet kunnen vrijlaten onder voorwaarden. “Sommige personen zijn gewoon niet vatbaar voor gerechtelijke maatregelen”, zegt criminologe Anne Groenen, die meewerkt aan handleiding. “Als er een voorgeschiedenis is van partnergeweld, stalking of wurging, gaan die personen sowieso terug het slachtoffer opzoeken.”
 2. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.