Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld.

Privacywaakhond verwerpt directe inzage in bankrekeningen

De Gegevensbeschermingsautoriteit wijst de regeringsplannen af om de fiscus sneller inzage te geven in Belgische bankrekeningen. Dat bericht De Tijd vrijdag.

5 reacties

 • Fredien Vandervekens

  4 weken geleden
  Tof ! De vivaldi-overheid gaat zowaar mijn budget beheren. Tegen welke kostprijs, O'Brien ?
 • jef Joossens

  2 maanden geleden
  Als je niet sjoemelt, belastingen ontduikt of geen misdaadgeld op de rekening krijgt moet je daar toch niet bang voor zijn? 
 • Tony Boelen

  2 maanden geleden
  Dat die Gegevensbeschermingsautoriteit haar werk maar goed doet anders komen we in een soort van big-brother maatschappij terecht, hetgeen voor sommige politieke partijen wel goed zou uitkomen.
 • Johan Billiet

  2 maanden geleden
  In Zweden heeft de fiscus inzage in je bankverrichtingen, schijnt daar geen probleem te zijn in tegenstelling tot de pogingen van de fiscale sjoemelaars en ontduikers om dit hier te verhinderen. Maar ja ethiek, moraal, eerlijkheid, transparantie en burgerzin zijn in Zweden meer ontwikkeld dan het ikke-ikke egoïsme alhier...
 • jan geens

  2 maanden geleden
  En gelijk hebben ze. Het is een glijdende schaal. Eerst staat de camera er tegen terrorisme en op het laatst om te zien of iedereen in zijn kot blijft . Eerst is de inzage er tegen grote witwas , op het einde om te zien of gauw SZ wel in verhouding is tot wat je verdiende oid.
 1. "Komende weken maximaal 54.300 eerste vaccinaties met Pfizer-vaccin”

  "Komende weken maximaal 54.300 eerste vaccina­ties met Pfi­zer-vac­cin”

  De komende weken zullen in België wekelijks maximaal 54.300 Pfizer-vaccins voor een eerste vaccinatie kunnen toegediend worden. Dat blijkt uit cijfers die de taskforce vaccinatie vandaag vrijgegeven heeft. De cijfers zijn gebaseerd op de geplande leveringen door Pfizer en de keuze om een tweede vaccinatie tijdig te kunnen toedienen. Er wordt ook een beperkte strategische stock aangelegd uit voorzorg, als leveringen bijvoorbeeld niet zouden doorgaan of er iets misloopt met een transport.
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen