Filip Dewinter (Vlaams Belang, r.) neemt vandaag opnieuw tijdelijk de fakkel over van Wilfried Vandaele (N-VA, l.).
Volledig scherm
Filip Dewinter (Vlaams Belang, r.) neemt vandaag opnieuw tijdelijk de fakkel over van Wilfried Vandaele (N-VA, l.). © Photo News

Primeur voor Vlaams parlement: start zonder Septemberverklaring en zonder nieuwe regering

Een primeur voor het Vlaams Parlement: het parlementair jaar wordt vandaag om 14 uur geopend zonder de traditionele Septemberverklaring van de minister-president, omdat er nog geen nieuwe regering is. Filip Dewinter (Vlaams Belang) opende als langst zetelend lid opnieuw de vergadering.

49 reacties

 • Gerry Cle

  2 jaar geleden
  Een correctie van mijn vorige reactie. De NVA maakt natuurlijk WEL deel uit van de onslagnemende Vlaamse regering. Het laatste deel van mijn vorige reactie mag dan ook geschrapt worden. PS: degenen die hopen op Vlaamse onafhankelijkheid moeten de analyse van Theo Francken nog eens lezen.
 • Richard De Pauw

  2 jaar geleden
  Waarom moest er aan die 'valse' start van het Vlaams Parlement een privé-concert voorafgaan? Is er dan nog zoveel geld op overschot om over de balk te smijten? Men snapt maar niet dat al die overbodige extra's en tierlantijntjes ter vermaak van de heren en dames stilaan achterwege mag blijven! Al was het enkel maar uit respect voor de burger die ook wel ziet waaraan zijn belastinggeld verkwist wordt!
 • andre wouters

  2 jaar geleden
  Is toch handig, als je 3 maanden vooruit betaald word!!!
 • Didi Bellens

  2 jaar geleden
  En daarvoor worden die mannen driedubbel en meer betaald voor dit !!!!!! Schandalig.
 • Jens van den Broeck

  2 jaar geleden
  Beter Vlaanderen 1 land maken, met 1 regering. Nederland had 14 miljard begrotingsoverschot, jaarlijks vloeit er 16 miljard naar Wallonië. De som is rap gemaakt: splitsen is de oplossing voor onze portemonnee.