Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © photo_news

Primeur: drie vliegmaatschappijen voor rechter omdat ze geluidsnormen Zaventem overtreden

Voor de allereerste keer worden drie luchtvaartmaatschappijen voor de rechter gedaagd omdat ze de geluidsnormen op de luchthaven van Zaventem overtreden zouden hebben en dat in 2014 en 2015. Eentje kreeg van de rechter nog een minnelijke schikking voorgesteld, de twee andere riskeren geldboetes van 12.000 en 30.000 euro.

 1. Opklaringen maken plaats voor wolken, morgen lichte sneeuw mogelijk in de Ardennen

  Opklarin­gen maken plaats voor wolken, morgen lichte sneeuw mogelijk in de Ardennen

  Er zijn vandaag aanvankelijk nog brede opklaringen in het zuiden van het land. Later krijgen we overal overwegend droog en gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt weer. Over het noordoosten is de kans op wat gedruppel groter. De maxima liggen tussen 3 graden in de Hoge Venen en 7 à 8 graden in Vlaanderen. De wind is meestal zwak en veranderlijk, aan zee draait hij stilaan naar het westen tot het zuidwesten. Dat zegt het KMI.
 2. De eerdere homofobe moorden in ons land: Ihsane (32) naakt in een autokoffer gestoken en Jacques (61) met hamer doodgeslagen
  LUIK
  3

  De eerdere homofobe moorden in ons land: Ihsane (32) naakt in een autokoffer gestoken en Jacques (61) met hamer doodgesla­gen

  De gaybashing waarbij David P. (42) in Beveren het leven liet, is voor zover bekend het eerste dodelijke homofobe geweldsincident in Vlaanderen. Over de taalgrens moeten we terug naar 2012. In dat jaar kwamen twee homoseksuele mannen om het leven bij los van elkaar staande geweldsdelicten, beide in Luik. Ihsane Jarfi (32) stierf in april, Jacques Kotnik (61) overleed in juli.
 1. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"

 2. Deze Japanse vrouw is de levensechte Rapunzel
  Play

  Deze Japanse vrouw is de levensech­te Rapunzel