Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © REUTERS

Prijsverhoging Pfizer en Moderna kost België 92 miljoen euro extra

Farmabedrijven Pfizer en Moderna zouden een flinke prijsverhoging hebben doorgevoerd toen ze in mei en juni met de EU onderhandelden over extra leveringen van hun coronavaccins. Dat meldt de 'Financial Times'. Voor ons land zou de meerkost op zo'n 92 miljoen euro komen.

92 reacties

 • Hans Torenven

  2 maanden geleden
  Ja beste gevaccineerden, ga jullie derde, vierde, vijfde, … prikje maar halen! Wanneer wordt iedereen is wakker? Allemaal jullie vrijheid gekocht voor een prik en dit voor een ziekte die nauwelijks meer doden maakt dan de gewone griep! Jawel ! Maar allemaal bang gemaakt, al je vrijheden afgenomen en je krijgt ze terug na een prikje! Je gezondheid of je vrijheid? Merendeel heeft gekozen. Triestig.
 • eddy van dorst

  2 maanden geleden
  Een honderste van wat de kotsinvoer kost
 • Bart Van Gool

  2 maanden geleden
  Dat valt goed mee voor 11 miljoen Belgen. Een prikkie om terug voort te gaan met ons leven... We zouden Pfizer allemaal op onze blote knieen dankbaar moeten zijn.
 • Debbie De Bruyn

  2 maanden geleden
  Wees blij dat er een vaccin is.
 • Jani Frackiewicz

  2 maanden geleden
  Er komen veel goeie en betere vaccins op de markt waarom zou België dan meer betalen aan die twee?iemand een voordeeltje?
 1. Ben jij de grootste veldritkenner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Cross

  Ben jij de grootste veldritken­ner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro

  Op 2 oktober, gaat de Gouden Cross opnieuw van start. Na een jaar vol afgelastingen - door het alom gekende virus - moet het opnieuw een episch veldritseizoen worden. Welke renners zullen volgens jou goed scoren dit seizoen? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals 5.000 euro cash. We leggen uit hoe je een ploegje kan maken en hoe je punten scoort.
 2. Open Vld-voorzitter Lachaert over begroting: “Regering moet op zoek naar 2 tot 3 miljard”
  Play
  161

  Open Vld-voorzitter Lachaert over begroting: “Regering moet op zoek naar 2 tot 3 miljard”

  Volgens Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert moet de federale regering bij de begrotingsbesprekingen op zoek naar 2 tot 3 miljard euro. Dat vertelde hij deze middag in de VTM NIEUWS-studio. Volgens de voorzitter is er een compromis binnen de regering mogelijk, maar hij riep PS eveneens op om “niet elke dag ideeën te lanceren die niet betaalbaar zijn.” Lachaert benadrukt dat Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) morgen de besparingen zal toelichten tijdens de septemberverklaring.