Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Joel Hoylaerts/Photo News

Prijsstijging op huizenmarkt versnelt nog

De stijging van de huizenprijzen in ons land lijkt nog te versnellen. Zo lagen de vastgoedprijzen in het eerste kwartaal van 2021 zo’n 6,7 procent hoger dan een jaar geleden, blijkt uit data van Statbel, het Belgische instituut voor de statistiek. In het laatste kwartaal van 2020 was er sprake van een prijsstijging van 5,7 procent op een jaar tijd.

9 reacties

 • Peter Nols

  1 maand geleden
  Bekijk eens de verkopen op Biddit en je zal merken dat de huizenprijzen aan het dalen zijn. De mensen laten zich veel wijsmaken door de immobiliënsector, die via de media de mensen een rad voor de ogen draaien. Op Biddit zie je de werkelijke prijzen.
 • Marc Puystiens

  1 maand geleden
  Mja, valt makkelijk te verklaren als er inflatie is, prijs bouwmaterialen stijgt, dat gaat die prijs mee he. Er is maar één iets dat niet in verhouding mee stijgt.
 • Daniel Corstjens

  1 maand geleden
  Allé, volgens de NVA zouden de prijzen toch zakken nu de jonge mensen niets meer kunnen inbrengen op hun belastings brief!
 • Bart Diricx

  1 maand geleden
  Deze trent zal blijven aanhouden,want een dak boven je hoofd is toch een prioriteit int leven.
 • Frankie Albert Goethals

  1 maand geleden
  Logisch, de vraag stijgt, het aanbod daalt. Normale marktevolutie.
 1. Aantal bruggen en tunnels in zeer slechte staat op enkele jaren tijd bijna verdubbeld

  Aantal bruggen en tunnels in zeer slechte staat op enkele jaren tijd bijna verdubbeld

  Op enkele jaren tijd is het aantal bruggen, tunnels en keermuren in Vlaanderen die in zeer slechte staat verkeren bijna verdubbeld, van 28 in 2017 naar 48 in 2021. In totaal telt Vlaanderen 700 van die bouwwerken die in matige tot zeer slechte staat zijn. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) wil deze legislatuur 1,6 miljard euro investeren in de renovatie, het onderhoud en de modernisering.