Filip Debruyne
Volledig scherm
Filip Debruyne © kerknet

Priester geeft 4 miljoen voor bouw van scholen uit aan luxe-appartementen

UpdateDe bisschop van Brugge stuurt aan op het ontslag van één van de grote machtsfiguren van zijn bisdom. Als vicaris voor het onderwijs zou priester Filip Debruyne (62) miljoenen voor de renovatie en bouw van scholen hebben geïnvesteerd in appartementen en luxe-lofts. Zonder dat de bisschop het wist.

 1. LIVE. Inspectie bij Belgische fabriek in middelpunt vaccinruzie AstraZeneca - Van Gucht: “We kunnen die Britse variant wél de baas”
  Play
  67

  LIVE. Inspectie bij Belgische fabriek in middelpunt vaccinru­zie AstraZene­ca - Van Gucht: “We kunnen die Britse variant wél de baas”

  De coronacijfers blijven stijgen, zo blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. In een rapport dat onze ministers onder ogen kregen staat onrustwekkende informatie over de Britse coronavariant. En volgens viroloog Marc Van Ranst is er zo goed als geen perspectief voor de kappers. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 2. Reconstructie dood Jozef Chovanec uitgesteld door corona - familie verbijsterd over uitblijven van tuchtprocedures voor betrokken agenten
  11

  Reconstruc­tie dood Jozef Chovanec uitgesteld door corona - familie verbijs­terd over uitblijven van tuchtproce­du­res voor betrokken agenten

  Twee dagen waren er uitgetrokken voor de reconstructie van de laatste uren van Jozef Chovanec, de 38-jarige Slovaak die in februari 2018 overleed in het ziekenhuis van Charleroi. Maar die reconstructie is nu uitgesteld wegens de coronacrisis. De familie van de man reageert ondertussen verbijsterd op de verklaringen van commissaris-generaal van de federale politie Marc De Mesmaeker. Die zei vandaag in de Kamer dat het wellicht nog even zal duren vooraleer er tuchtprocedures worden opgestart tegen de agenten die betrokken waren bij de dood van Chovanec.
 1. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten

 2. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht