Premier Sophie Wilmès
Volledig scherm
Premier Sophie Wilmès © AP

Premier Wilmès reageert in vlammend persbericht op Aalst Carnaval: “Het brengt het samenleven in gevaar”

Joodse karikaturen ontbreken ook dit jaar niet tijdens Aalst Carnaval. Terwijl de internationale pers meekijkt, reageert Sophie Wilmès (MR), zelf van Joodse origine, in een vlammend persbericht op de carnavalstoet. De premier is bijzonder scherp. “Het gebruik van referenties en stereotypen die gemeenschappen en bevolkingsgroepen stigmatiseren op basis van hun afkomst, leidt tot verdeeldheid. Het brengt het samenleven in gevaar”, klinkt het.

366 reacties

 • Marc Baeyens

  2 jaar geleden
  Wilmès gebruikt Vlaamse cultuur om haar politieke vijand te treffen. Ongehoord voor een premier. Maar ja, haar voorganger deed het nog straffer. Hij gebruikte het land om aan de goeie kant van Europa te staan en zijn droom job binnen te halen (omdat hij politiek dood was in Wallonië).
 • GERARD DE PELECIJN

  2 jaar geleden
  Een samenleving zonder gevaar bestaat niet en nu nog meer dan vroeger, met of zonder karnaval!
 • jan boden

  2 jaar geleden
  Wilmès heeft in Vlaanderen geen enkele bevoegdheid, dus het zou haar sieren om nederig te zwijgen over Aalst carnaval.
 • Chris Devlaeminck

  2 jaar geleden
  'Premier' Wilmès is door geen enkele Vlaming verkozen. Dus heeft ze geen enkele legitimiteit om zich te moeien in Aalst. Maar ze mag een mening hebben, inderdaad. Een mening die er niet toe doet en de Aalstenaars gewoon naast zich neerleggen.
 • Fonny Labie

  2 jaar geleden
  Nog meer heisa en commentaar dan vorig jaar gaat gegarandeerd zorgen voor meer van dit volgend jaar. Elke uitgebeelde religie, politieker, activist etc kan dan wel geschokt zijn zodat er binnenkort nergens mee gelachen mag worden. Niemand zal vergeten en betreuren wat er tijdens WW1 en WW2 gebeurd is maar de karikaturen gaan daar ook niet over, wie is er werkelijk gaan kijken??