Sophie Wilmès.
Volledig scherm
Sophie Wilmès. © REUTERS

Premier Wilmès bevestigt: “Reproductiegetal ligt weer boven 1"

De reproductiewaarde ligt weer boven de 1. Dat heeft premier Sophie Wilmès bevestigd op de persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad. Sciensano meldde op haar website een waarde van 0,86, maar viroloog Marc Van Ranst had al aangekondigd dat het fameuze getal op dit moment eerder ergens rond 1,1 zou liggen. “Wanneer het aantal nieuwe gevallen stijgt, dan weet je dat je met een R-waarde boven de 1 zit, als je dat berekent op het aantal nieuwe besmettingen, zoals het hoort”, aldus de viroloog. 

  1. Zweden krijgt nu toch code oranje van Buitenlandse Zaken - Mogelijke versoepelingen uitgesteld tot volgende Nationale Veiligheidsraad

    Zweden krijgt nu toch code oranje van Buitenland­se Zaken - Mogelijke versoepe­lin­gen uitgesteld tot volgende Nationale Veilig­heids­raad

    De Veiligheidsraad heeft beslist om alle verdere versoepelingen uit te stellen, omdat het aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land de afgelopen week weer steeg. Ook vandaag ging het aantal Covid-19-gevallen opnieuw licht omhoog - nu al voor de zevende dag op rij. Volgende week donderdag zit de Veiligheidsraad opnieuw samen. Volg hieronder alle ontwikkelingen.
  2. Bioscopen mogen geen snacks of drank meer verkopen: “Compleet buitensporige maatregel”

    Bioscopen mogen geen snacks of drank meer verkopen: “Compleet buitenspo­ri­ge maatregel”

    De Belgische bioscoopuitbaters vrezen zware gevolgen nu ze niet langer drank en voeding mogen aanbieden aan hun bezoekers. Dat is een van de strengere maatregelen tegen het coronavirus die vandaag zijn ingegaan. De uitbaters wijzen er in een communiqué op dat verkoop van drinks en snacks “van levensbelang is geworden voor de overlevingskansen van de bioscoop”. “Deze overheidsmaatregelen leiden tot economisch onleefbare omstandigheden met dramatische gevolgen”, meent de Federatie van Cinema’s van België. Ze heeft het over “een compleet buitensporige maatregel”.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement