Op dit moment is de grote herdenkingsplechtigheid bezig voor de slag bij Waterloo. Het is vandaag 200 jaar geleden dat Napoleon door Britten, Pruisen, Belgen en Nederlanders werd verslagen. Koning Filip en koningin Mathilde wonen de herdenking bij, net als de Nederlandse koning Willem Alexander en Maxima. De Britse prins Charles is wel terug naar huis. Frankrijk en Duitsland zijn vertegenwoordigd door hun ambassadeurs. Opmerkelijk is de aanwezigheid van de afstammelingen van de militaire leiders die destijds tegen elkaar strijden. Zo stonden familieleden van generaal Wellington, maarschalk Blücher en Napoleon schouder aan schouder tijdens de plechtigheid.

Premier Michel: "Waterloo niet herdenken als slag, maar als verzoening"

Exact 200 jaar geleden leed Napoleon zijn finale nederlaag bij Waterloo. Aan de voet van de leeuw vindt vandaag een plechtigheid plaats, bijgewoond door onder andere Koning Filip, koningin Mathilde en premier Michel. Volgens die laatste is het van belang om vooral de "boodschap van vrede, harmonie en eendracht te herdenken".

 1. Waterloo verwacht deze zomer 190.000 bezoekers

  Waterloo verwacht deze zomer 190.000 bezoekers

  Deze maand is het precies 200 jaar geleden dat Napoleon Bonaparte definitief verslagen werd in de Slag bij Waterloo. Deze slag wordt uitgebreid herdacht van 18 tot 21 juni met allerlei spectaculaire evenementen. Ook GoEuro, het gratis online vergelijkingsplatform voor reizen via vliegtuig, trein en bus tussen steden en dorpen in Europa, pakt uit met een origineel initiatief: een reisgids die je rondleidt langs alle belangrijke plaatsen van het slagveld.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.