Op dit moment is de grote herdenkingsplechtigheid bezig voor de slag bij Waterloo. Het is vandaag 200 jaar geleden dat Napoleon door Britten, Pruisen, Belgen en Nederlanders werd verslagen. Koning Filip en koningin Mathilde wonen de herdenking bij, net als de Nederlandse koning Willem Alexander en Maxima. De Britse prins Charles is wel terug naar huis. Frankrijk en Duitsland zijn vertegenwoordigd door hun ambassadeurs. Opmerkelijk is de aanwezigheid van de afstammelingen van de militaire leiders die destijds tegen elkaar strijden. Zo stonden familieleden van generaal Wellington, maarschalk Blücher en Napoleon schouder aan schouder tijdens de plechtigheid.

Premier Michel: "Waterloo niet herdenken als slag, maar als verzoening"

Exact 200 jaar geleden leed Napoleon zijn finale nederlaag bij Waterloo. Aan de voet van de leeuw vindt vandaag een plechtigheid plaats, bijgewoond door onder andere Koning Filip, koningin Mathilde en premier Michel. Volgens die laatste is het van belang om vooral de "boodschap van vrede, harmonie en eendracht te herdenken".

  1. Derde meer Vlaamse bedrijven in Chinese handen sinds 2018

    Derde meer Vlaamse bedrijven in Chinese handen sinds 2018

    Zeker 99 ondernemingen uit de niet-financiële economie zijn voor minstens 50 procent in handen van een Chinese eigenaar. In 2018 ging het nog om 73 bedrijven, een toename van bijna 36 procent. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Johan Deckmyn (Vlaams Belang) opvroeg bij Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). “Dit toont de stijgende invloed van China in onze economie, we moeten waakzaam blijven dat er geen strategische sectoren uit onze handen glippen”, aldus Deckmyn.
  2. Waterloo verwacht deze zomer 190.000 bezoekers

    Waterloo verwacht deze zomer 190.000 bezoekers

    Deze maand is het precies 200 jaar geleden dat Napoleon Bonaparte definitief verslagen werd in de Slag bij Waterloo. Deze slag wordt uitgebreid herdacht van 18 tot 21 juni met allerlei spectaculaire evenementen. Ook GoEuro, het gratis online vergelijkingsplatform voor reizen via vliegtuig, trein en bus tussen steden en dorpen in Europa, pakt uit met een origineel initiatief: een reisgids die je rondleidt langs alle belangrijke plaatsen van het slagveld.