Premier Charles Michel (MR).
Volledig scherm
Premier Charles Michel (MR). © BELGA

Premier Michel roept Belgische joden op niet te vertrekken

Premier Charles Michel (MR) roept de Belgische joden op niet te vertrekken uit ons land. Dat meldt het Radio 1-journaal. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu had de joden in Europa eerder opgeroepen om naar Israël te emigreren.

 1. Ongeveer 250 Joden emigreerden vorig jaar vanuit België naar Israël

  Ongeveer 250 Joden emigreer­den vorig jaar vanuit België naar Israël

  Circa 250 leden van de Joodse gemeenschap in België, die zowat 30.000 mensen telt, zijn naar Israël geëmigreerd in 2014. Dat blijkt uit de gegevens van l'Agence Juive - The Jewish Agency, een agentschap dat logistieke steun verleent aan Joodse mensen die zich in Israël willen vestigen. Op 1 maart zal in het Thon Hotel Bristol Stephanie op de Louizalaan in Brussel van 11 tot 20 uur een informatiedag over de Alyah of terugkeer naar Israël worden georganiseerd. De Parijse vestiging van l'Agence Juive organiseert wel vaker dergelijke infodagen in Frankrijk, maar het is een première voor België.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).