Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Premier Michel na heisa rond Francken: "Debat verdient nuance, geen karikaturen", Calvo niet onder de indruk: "De premier toont nul leiderschap"

In een uitgebreide Facebookpost reageert premier Charles Michel op de heisa die twee weken geleden ontstaan is over de Soedanezen die vanuit België naar hun eigen land terugkeerden en daar gefolterd zouden zijn. "De regering hanteert al drie jaar een menselijke en kordate migratiepolitiek", schrijft hij. "Dit is een gevoelig onderwerp dat om nuance vraagt. En ze verdient meer dan simplismen en karikaturen." Groen-fractieleider Calvo vindt dat het dossier "meer sérieux" verdient dan een Facebookpost. "De premier toont nul leiderschap", aldus Calvo.

219 reacties

 • Herman Cohen

  5 jaar geleden
  Alois Philipsen: van één zaak zijn we zeker Francken; heeft gelogen voor het parlement en in een democratie. Zijn partij heeft de bevolking al jaren schandelijk belogen. Dat zijn feiten en al de rest is zever en cafépraat.
 • Eddy vandeweyer

  5 jaar geleden
  Is Fons Casteels Jan Jambon????? zou wel eens heel goed kunnen volgens mij, is wel heel frappant dat hetzelfde verhaal werd uitgesproken door Jan Jambon op de tv.
 • François Caspeele

  5 jaar geleden
  Dat is geen mens die recht vooruit kijkt maar een meloper en een leugenaar
 • Trudy Pladys

  5 jaar geleden
  Jij bent raar Luc Vankeirsbilck, hetzelfde gebeurd wel met uitgewezen Soedanezen uit andere landen, al dan niet Europees. En omdat het vroeger ook gebeurde mag het nu ook ??? We konden dan zowel de socialisten gehouden hebben als er toch niets verandert, Francken legde meerder officiële in de pers verschenen documenten van waarschuwingen naast zich neer, het komt hier op neer: 'mijn wil is wet' wat als Nva diezelfde tactiek morgen op jou toepast ?
 • Tom Faes

  5 jaar geleden
  Aandacht afleiden !! Wat er in Soedan gebeurt ??? Francken mag het Parlement en de eerste Minister niet voorliegen . DAT is het punt.
 1. Organisatie afgelaste Queer Iftar in De Roma reageert op uitspraken van De Wever: “Gebrek aan empathie van burgemeester is teleurstellend”

  Organisa­tie afgelaste Queer Iftar in De Roma reageert op uitspraken van De Wever: “Gebrek aan empathie van burgemees­ter is teleurstel­lend”

  Hoe concreet waren de bedreigingen die aan de grond lagen van het afgelasten van Queer Iftar in De Roma? Volgens burgemeester Bart De Wever (N-VA) en de politie helemaal niet concreet. Volgens organisatie De Roma en vzw Merhaba dan weer wel. “We betreuren de communicatie van de burgemeester, laat het alsjeblieft weer over inhoud gaan.”
  Antwerpen, Borgerhout
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 3. “Zonder ‘Eliza’ was mijn man er nog geweest”: Waalse man berooft zichzelf van het leven na intensieve gesprekken met chatbot

  “Zonder ‘Eliza’ was mijn man er nog geweest”: Waalse man berooft zichzelf van het leven na intensieve gesprekken met chatbot

  De weduwe van een Waalse man die enkele weken geleden om het leven kwam door zelfdoding, heeft in ‘La Libre Belgique' getuigd over de dood van haar echtgenoot. De man, die al een tijdje kampte met depressieve klachten, beroofde zichzelf van het leven na intensieve chatgesprekken met chatbot Eliza. “Eliza beantwoordde al zijn vragen. Ze was zijn vertrouwelinge geworden. Ze was als een drug waarmee hij zich ‘s morgens en ‘s avonds terugtrok en waar hij niet meer zonder kon.”
 4. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.