Premier De Croo wees er donderdag op dat het leven met de nieuwe maatregelen niet hoeft te betekenen dat het openbare leven stilvalt.
Volledig scherm
Premier De Croo wees er donderdag op dat het leven met de nieuwe maatregelen niet hoeft te betekenen dat het openbare leven stilvalt. © BELGA

Premier en rechtse oppositie in de clinch over beslissingen Overlegcomité: “Coronadictatuur”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) gaf donderdagmiddag tijdens het vragenuurtje in de Kamer tekst en uitleg bij de beslissingen van het Overlegcomité van eerder deze week. Dat leidde vooral op de rechtse oppositiebanken tot geknarsetand. N-VA-fractieleider Peter De Roover verweet de premier onnodig een panieksfeer te creëren, Vlaams Belang-fractieleidster Barbara Pas had het zelfs over een "coronadictatuur".

112 reacties

 • Joost Hoskens

  3 weken geleden
  En weeral doet de N-VA het enige waar ze goed in zijn: ruzie stoken op de kap van de burger en de volksgezondheid, allemaal tot meerdere eer en glorie van de zo belangrijke profileringsdrang! Mijn stem krijgen die populisten nooit.
 • patrick feyen

  1 maand geleden
  Ik zal niet stemmen op mensen die voor een pasjesmaatschappij zijn, is niet democratisch. En gevaccineerden beschermen enkel zichzelf.
 • Willy van craen

  1 maand geleden
  Ik zal nietmeer stemmen voor partijen die tegen het pasje zijn maar heb een probleem. Eerst NVA, dan VB, dan JM De Decker rest mij nog de communisten. De rest partijen zijn kleuters.
 • Carla Van Geel

  1 maand geleden
  Alsof het virus grenzen kent. Alsof het virus niet muteert en alsof de eerste vaccinaties nog altijd evengoed beschermen als op de eerste dag. Dat het griepvirus elk jaar gegeven wordt vind iedereen normaal. De oppositie wil niet dat dit land vooruit gaat, wil niet dat de burgers terug vredig kunnen samenleven, want dan bestaan ze niet meer. Niet de coronapas en maskers is het punt, wel deze regering tegenwerken, enkel uit eigenbelang, is het doel. Deze regering doet het te goed en dat steekt.
 • ward dejongh

  1 maand geleden
  Voor de zoveelste keer worden de Vlamingen verkocht door open vld om vivaldi samen te houden en hun postjes te behouden
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.