Alexander De Croo
Volledig scherm
Alexander De Croo © EPA

Premier De Croo wil opening scholen op 19 april en heropening horeca op 1 mei veiligstellen

Premier Alexander De Croo (Open Vld) wil 19 april (de volledige opening van de scholen) en 1 mei (opening van de horeca) veilig stellen, maar wil hij niets “zwart op wit op papier zetten”, zo stelt hij in de Zevende Dag (Eén). Ook bij VTM NIEUWS maakt De Croo zich sterk dat de scholen op 19 april weer zullen openen, over de andere data is hij minder resoluut.  MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez van zijn kant noemt het lockdownbeleid dat deze week is afgekondigd, een “drieledige mislukking” en dat steekt bij de premier.

151 reacties

 • bernard vermeulen

  6 maanden geleden
  Stop met datums geef cijfers aan die moeten bereikt zijn, aantal vaccinaties, verplichte cijfers, geen datums .
 • Gino SINNESAEL

  6 maanden geleden
  Iedereen zou best wat voorzichtiger zijn met uitspraken en beloften. Een virus kan men nu eenmaal niet voorspellen. Blijkbaar weten zelfs bepaalde virologen en vooral onze politici dit niet. Raar!
 • bob jansens

  6 maanden geleden
  als de regering Decroo nu voor voldoende vaccins had gezorgd, dan was die lock down waarschijnlijk niet nodig geweest. Maar Vandenbroucke maakte het zichzelf gemakkelijk door alles over te laten aan de EU, en toen bleek dat de EU er een boeltje van maakte, wilden Vdb en Decroo zelf geen initiatieven nemen om met de leveranciers alsnog te onderhandelen, kwestie van goede vriendjes te blijven met de EU, zodat ze later een vette EU job kunnen krijgen.
 • geert Verschelde

  6 maanden geleden
  Als Weyts dat zou zeggen, dan zou hij met pek en veren in de media afgemaakt worden. Nu A. De Croo deze uitspraken geclaimd heeft zal de media enthousiast zijn om dit kenbaar te maken. een onderhuidse strijd is aan de gang.
 • Dirk Van Den Bossche

  6 maanden geleden
  Als hij mag van Vandenbroecke, want die vindt het heel leuk om te zeggen : we gaan het niet doen
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.