Volledig scherm
© REUTERS

Premier De Croo wil dat vaccincampagne volgende week op volle toeren komt: “Vaccin in de frigo doet niet wat het moet doen, het moet toegediend worden”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft deze avond tijdens de nieuwjaarsreceptie van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, te kennen gegeven dat het op Europees niveau de ambitie moet zijn om de actieve bevolking voor de zomer aan bod te laten komen voor vaccinatie. Vanaf volgende week moet de vaccinatiecampagne in ons land volgens de premier op volle snelheid komen. “Het tempo moet drastisch omhoog.”

44 reacties

 • franske van gestel

  2 weken geleden
  De Walen en Brusselaars spelen het wel klaar, maar de Vlamingen?? Dan moeten Jambon en co nog meewerken en dat is een ander paar mouwen. .
 • Max Illens

  2 weken geleden
  Ondertussen zijn in de V.S. reeds miljoenen mensen gevaccineerd en hebben landen als Israel al een kwart van hun bevolking gevaccineerd. Goed bezig.
 • Ludo Van buynder

  2 weken geleden
  Onze premier is ontwaakt uit zijn winterslaap.
 • Clemence Nees

  2 weken geleden
  Hoe trager, hoe liever. Ik ben oud en bang van het vaccin. Net als van die Vivaldi-opportunisten
 • Clemence Nees

  2 weken geleden
  Hoe trager het gaat, hoe liever. Ik ben oud en bang van het vaccin. Net als van die Vivaldi-opportunisten
 1. Minister Vandenbroucke vraagt begrip voor trage opstart vaccincampagne: “Wij zijn niet bij de snelste, we zijn voorzichtig”

  Minister Vandenbrou­c­ke vraagt begrip voor trage opstart vaccincam­pag­ne: “Wij zijn niet bij de snelste, we zijn voorzich­tig”

  Terwijl andere landen er al volop mee gestart zijn, is het bij ons nog altijd uitkijken naar de start van de vaccinatiecampagne woensdag, al dient deze week nog om te oefenen. Volgende week begint pas het echte werk. “Wij zijn niet bij de snelste, maar we zijn voorzichtig”, zei minister Frank Vandenbroucke in VTM NIEUWS. Vandenbroucke blikte ook vooruit op het Overlegcomité van komende vrijdag. “We gaan geen enkele definitieve beslissing nemen, maar hopelijk kunnen we sommige sectoren zoals kappers meer perspectief geven.”
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"