REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Premier De Croo wil dat vaccincampagne volgende week op volle toeren komt: “Vaccin in de frigo doet niet wat het moet doen, het moet toegediend worden”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft deze avond tijdens de nieuwjaarsreceptie van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, te kennen gegeven dat het op Europees niveau de ambitie moet zijn om de actieve bevolking voor de zomer aan bod te laten komen voor vaccinatie. Vanaf volgende week moet de vaccinatiecampagne in ons land volgens de premier op volle snelheid komen. “Het tempo moet drastisch omhoog.”

44 reacties

 • JEF DE CNODDER

  1 jaar geleden
  De Walen en Brusselaars spelen het wel klaar, maar de Vlamingen?? Dan moeten Jambon en co nog meewerken en dat is een ander paar mouwen. .
 • Max Illens

  1 jaar geleden
  Ondertussen zijn in de V.S. reeds miljoenen mensen gevaccineerd en hebben landen als Israel al een kwart van hun bevolking gevaccineerd. Goed bezig.
 • Ludo Van buynder

  1 jaar geleden
  Onze premier is ontwaakt uit zijn winterslaap.
 • Clemence Nees

  1 jaar geleden
  Hoe trager, hoe liever. Ik ben oud en bang van het vaccin. Net als van die Vivaldi-opportunisten
 • Clemence Nees

  1 jaar geleden
  Hoe trager het gaat, hoe liever. Ik ben oud en bang van het vaccin. Net als van die Vivaldi-opportunisten
 1. Minister Vandenbroucke vraagt begrip voor trage opstart vaccincampagne: “Wij zijn niet bij de snelste, we zijn voorzichtig”

  Minister Vandenbrou­c­ke vraagt begrip voor trage opstart vaccincam­pag­ne: “Wij zijn niet bij de snelste, we zijn voorzich­tig”

  Terwijl andere landen er al volop mee gestart zijn, is het bij ons nog altijd uitkijken naar de start van de vaccinatiecampagne woensdag, al dient deze week nog om te oefenen. Volgende week begint pas het echte werk. “Wij zijn niet bij de snelste, maar we zijn voorzichtig”, zei minister Frank Vandenbroucke in VTM NIEUWS. Vandenbroucke blikte ook vooruit op het Overlegcomité van komende vrijdag. “We gaan geen enkele definitieve beslissing nemen, maar hopelijk kunnen we sommige sectoren zoals kappers meer perspectief geven.”
 1. West-Vlaamse gynaecoloog die eigen sperma gebruikte voor kunstmatige bevruchting is eerste gekende geval in België, maar niet in het buitenland

  West-Vlaam­se gynaeco­loog die eigen sperma gebruikte voor kunstmati­ge bevruch­ting is eerste gekende geval in België, maar niet in het buitenland

  De West-Vlaamse gynaecoloog Geert V. (70) heeft jarenlang zijn eigen sperma gebruikt voor kunstmatige inseminaties in het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis. Vier donorkinderen worden intussen gelinkt aan de arts. Dat dit in de openbaarheid komt, is een primeur in ons land, maar zeker niet in het buitenland. In Nederland kwamen al vijf gelijkaardige gevallen aan het licht. Het bekendste is dat van Jan Karbaat, die ongeveer negentig donorkinderen met zijn eigen zaad verwekte. Ongeveer evenveel als de Amerikaanse vruchtbaarheidsspecialist Donald Cline.