Premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld). © REUTERS

Premier De Croo voorzichtig over betonnering lagere btw en sociaal tarief

Premier Alexander De Croo reageert voorzichtig op het pleidooi van PS-voorzitter Paul Magnette om de btw-verlaging op gas en elektriciteit en het uitgebreid sociaal tarief voor enkele jaren te betonneren. Hij waarschuwt immers de begroting niet structureel te bezwaren.

31 reacties

 • Kacy leenweghe

  2 maanden geleden
  Mag de staat iets terug verwachten van degenen met een sociaal energietarief ? De duizenden schijnzieken en schijninvaliden met medeplichtige dokters en mutualiteiten kosten ons miljarden en dit geld moet naar de echte zieken en invaliden ! Wie een huis heeft én sociaal energietarief bezuinigt niet én zal al zeker geen zonnepanelen plaatsen !
 • Nestor simons

  2 maanden geleden
  De croo is een man met twee gezichten ,net als alle politiekers trouwens . bij hun telt enkel hun eigen belangen en de burger kan creperen
 • Leonarda Van Opbroecke

  2 maanden geleden
  Betonneer eerst die politieke lonen voor enkele jaren ipv telkens ze laten mee te stijgen met elke indexsprong. Die indexsprong is enkel voor jullie eigenbelangen. Over belastingschijven en voeten reppen jullie geen woord. Ligt zelfs nooit op tafel. Wat inkomsten van werkenden herverdelen is jullie enige optie om beleid te voeren.
 • MARTINA HEREMANS

  2 maanden geleden
  Waarom geen btw verlaging op de mazout ?
 • Catherine Mistiaen

  2 maanden geleden
  Waarom moeten basisnutsbedrijven, die elementaire energie voor het volk verschaffen, winst maken? Nogmaals, medelijden hebben met multinationals, is zoals een vos die medelijden heeft met de wolf, en niet met de schapen.
 1. Onderzoek naar “mogelijk strafbare feiten” op school waar leerlingen werden vernederd door leerkrachten, school werkt mee aan onderzoek

  Onderzoek naar “mogelijk strafbare feiten” op school waar leerlingen werden vernederd door leerkrach­ten, school werkt mee aan onderzoek

  Het parket van Oost-Vlaanderen voert in een Ninoofse GO!-school een onderzoek naar “mogelijk strafbare feiten” en zoekt - naast het verhoren van alle betrokkenen - naar objectief bewijsmateriaal. De onderzoekscel van Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws publiceerde vrijdag getuigenissen over wantoestanden in de Middenschool met speciale klasjes voor leerlingen van 12 en 13 jaar met een autismespectrumstoornis.