Premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld). © EPA

Premier De Croo vervroegt het Overlegcomité naar woensdag

Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft beslist om het Overlegcomité, dat normaal gepland stond voor vrijdag, te vervroegen naar woensdag. Dat meldt zijn woordvoerder maandag. Het zal doorgaan om 14.30 uur in het Egmontpaleis.

178 reacties

 • Jan Varenberg

  6 maanden geleden
  Hadden we twee jaar geleden maar maatregelen op lange termijn genomen. Kijk eens in Zweden, het leven gaat verder zonder te veel maatregelen, en ze doen het in de gegeven omstandigheden veel beter dan België...
 • Wesley Kenis

  6 maanden geleden
  De leugen staat op barsten. Dat merknje aan de bochten die genomen worden...misbruik maken van een ziekte is gewoonweg schandalig...maarja als de farma miljarden winst maakt...wat maakt dan die 5 miljoen doden uit...dan hebben ze 1000 euro winst per dode...leuk meegenomen toch wqnt het zijn toch allemaal weigeraars en "zieken"...
 • Kate Van hecke

  6 maanden geleden
  Door diegenen die niet in eigen boezem kijken, blijft deze plaag maar duren en duren, wanneer gaan deze eens wakker worden…
 • Koen Wauters

  6 maanden geleden
  Als de mensen nu eindelijk hun gezond verstand hadden gebruikt hadden was deze situatie nu niet terug gekomen .Dat is het probleem het gezond verstand gebruiken
 • Jan Van Rompaey

  6 maanden geleden
  De grootste lafaard van België. Hij is totaal onbekwaam.
 1. Van Ranst boos over gelekt rapport: “Dit is een enorme vertrouwensbreuk. Sommige politici willen dat dit lekt”
  Play

  Van Ranst boos over gelekt rapport: “Dit is een enorme vertrou­wens­breuk. Sommige politici willen dat dit lekt”

  Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) is erg misnoegd over het gelekte GEMS-rapport, waarin experten de overheid adviseren om bepaalde coronamaatregelen te verstrengen in aanloop naar het intussen vervroegde Overlegcomité van woensdag. Voor de bron van het lek wijst Van Ranst naar de politiek: “Dit is een enorme vertrouwensbreuk. Sommige politici willen dat dit lekt. Zo dwingt men de experten om daar tekst en uitleg bij te geven”, zegt hij bij HLN LIVE. Motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent) waarschuwt voor de gevolgen van het lek. “We zien nu een stroom aan berichten die de onzekerheid bij de bevolking voeden.”
 2. GEMS pleit voor sluiting nachtleven, trouwfeesten weer beperkt tot 50 personen

  GEMS pleit voor sluiting nachtleven, trouwfees­ten weer beperkt tot 50 personen

  Expertengroep GEMS, die de overheid adviseert, pleit voor een nieuwe reeks coronamaatregelen. Dat meldt Le Soir. Het document met adviezen dat de krant kon inkijken, dateert van gisteravond en bevat verschillende voorstellen, zoals een nieuwe sluiting van het nachtleven en het weer beperken van het aantal aanwezigen tot 50 op trouw- en andere privéfeesten. Woensdag komt het Overlegcomité bijeen om formeel over eventuele nieuwe maatregelen te beslissen. De experten van de GEMS zijn intussen niet te spreken over het perslek.
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. Rechter beslist nog niet over terugbetaling van 1 miljoen door Sihame El Kaouakibi: “Eerst de resultaten van de strafprocedure afwachten”
  Antwerpen

  Rechter beslist nog niet over terugbeta­ling van 1 miljoen door Sihame El Kaouakibi: “Eerst de resultaten van de strafproce­du­re afwachten”

  De ondernemingsrechtbank neemt nog geen beslissing over het faillissement van Point Urbain, de horecavennootschap van Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi en haar partner Erika Nguyen. De curator die het faillissement behandelt, eist de terugbetaling van 1 miljoen euro door het koppel. “Wacht tot het gerechtelijk onderzoek rond is”, stelt Joris Vercraeye, advocaat van El Kaouakibi.