Fotomontage HLN. PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw en premier Alexander De Croo (Open Vld) in de Kamer tijdens de plenaire zitting op donderdag.
Volledig scherm
Fotomontage HLN. PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw en premier Alexander De Croo (Open Vld) in de Kamer tijdens de plenaire zitting op donderdag. © Jonas Roosens / Belga Photo en Philip Reynaers / Photo News

Premier De Croo verdedigt loonakkoord tegen kritiek oppositie: “U wakkert klassenstrijd aan”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft donderdag in de Kamer het loonakkoord verdedigd waarover zijn regering het eerder deze week eens raakte tegen de kritiek van de oppositie. Hij verweet de communisten van PVDA de klassenstrijd verder aan te wakkeren. En richting N-VA klopte hij zich op de borst dat er sinds de start van de regering 200.000 jobs zijn bijgekomen. Bekijk zijn uithalen in onderstaande video:

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. ANALYSE. Dat Vivaldi nog moet doorgaan tot 2029 lijkt stilaan een nachtmerrie
  PREMIUM

  ANALYSE. Dat Vivaldi nog moet doorgaan tot 2029 lijkt stilaan een nachtmer­rie

  “Het gaat van kwaad naar erger met Vivaldi”, zegt professor politicologie Carl Devos. “De regering lijkt uitgeleefd. Zelfs bij de coalitiepartners was het geloof in deze regering al sinds het begin bescheiden, nu resultaten uitblijven of tegenvallen, zakt het helemaal weg. Ze nemen zelfs openlijk afstand van de regering: ‘Het is niet míjn schuld.’ Om zo ook te profiteren van de kritiek op De Croo I. Vivaldi is daardoor meer reageren dan regeren, reageren op elkaar.”