Premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo. © BELGA

Premier De Croo tempert opnieuw verwachtingen voor Overlegcomité: “We mogen ons nu niet laten verleiden tot roekeloosheid”

Grote versoepelingen zijn niet aan de orde op het Overlegcomité van morgen. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) vanmiddag nog eens herhaald in de Kamer. “We moeten het hoofd koelhouden”, klonk het. “We mogen ons nu niet laten verleiden tot roekeloosheid.”

110 reacties

 • Albert Jacobs

  2 maanden geleden
  Met dank en niet optreden van politie van al de studenten in onze universitaire sites
 • Jan peeters

  2 maanden geleden
  De Roover kwam een potje populisme verkopen, hij is de anti campagne van De Wever vergeten van het voorjaar zeker? Toch zo makkelijk om vanaf de zijlijn onzin uit te kramen terwijl Jambon telkens akkoord gaat met de beslissingen en Weyts op zijn eentje dingen beslist, Vlaanderen is er nog nooit zo erg aan toe geweest, sinds NVA aan de macht is draait er niks meer, eerst hebben ze de zorg kapot bespaard en dan leggen ze de schuld bij anderen, de crisis gebruiken voor stemmen, degoutant.
 • nicole desseyn

  2 maanden geleden
  Enkel weer over de jongeren gesproken ! Laat ze los en t feest zal beginnen en wat met ons de oudere bevolking wij zouden ook graag “ gelost” worden zodat we weer kinderen en kleinkinderen kunnen knuffelen!!
 • Gino Sinnesael

  2 maanden geleden
  Onze grenzen bijna een jaar medisch onbewaakt laten en zonder enige vorm van controle iedereen die terugkomt van besmette gebieden met open armen ontvangen (met alle gevolgen van dien: extra besmettingen, overlast in ziekenhuizen, overlijdens), is ook 'roekeloos'!
 • Ferdinand Nuyts

  2 maanden geleden
  Met 1 miljoen vaccins per maand moeten wij nog 1 jaar wachten als alles goed gaat, maar met 100.000 per maand is dat ongeveer zonder problemen nog 10 jaar wachten.
 1. Op groot scherm naar EK voetbal kijken? Regeringen onderzoeken grootschalig testevent in mei
  4

  Op groot scherm naar EK voetbal kijken? Regeringen onderzoe­ken grootscha­lig testevent in mei

  In de maanden mei en juni kunnen er in België een dertigtal testevenementen georganiseerd worden in de sport-, cultuur- en jeugdsector. Dat kan gaan van kleinschalige evenementen met weinig volk, mondmaskers en afstandsregels tot grootschalige evenementen met grotere groepen zonder mondmaskers en zonder 1,5 meter afstand. Er wordt zelfs gekeken naar een test in mei waarin een voetbalmatch van het EK dat in juni plaatsvindt, wordt nagebootst. Voorwaarde is wel dat de cijfers op intensieve zorg dalen en dat de vaccinaties volgens planning verlopen.
 2. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 1. Dat gaat bijna fout: man redt bromfietser van rollende banden
  Play

  Dat gaat bijna fout: man redt bromfiet­ser van rollende banden

 2. Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschuiven
  Play

  Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschui­ven