Premier Alexander De Croo en Groen-voorzitter Meyrem Almaci.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo en Groen-voorzitter Meyrem Almaci. © Photo News

Premier De Croo tegen verplichte vaccinatie, Groen-voorzitter Almaci zegt niet categoriek nee

Premier Alexander De Croo is tegen een verplichte vaccinatie. Hij noemt het een theoretische discussie. “Hoe ga je dat in de praktijk organiseren?  Ga je controlepunten optrekken in de straten? En wat indien de mensen weigeren om zich te laten vaccineren? Ga je ze dan opsluiten?”, vraagt hij zich af in een interview met de Franstalige krant Le Soir. Groen-voorzitter Meyrem Almaci zegt niet categoriek nee, maar hoopt de vaccinatiegraad op een andere manier omhoog te krijgen.

138 reacties

 • Martine Esprit

  1 maand geleden
  Niemand is covid safe! Zelfs met 2 vaccins vertrouwen ze het niet en moet er nog een sneltest gebeuren? Binnen 4mnd zijn alle vaccins uitgewerkt. Niks is safe, nwe ziekte, dat hoort bij het leven.
 • Herman Thys

  1 maand geleden
  Je moet de vaccinaties niet verplichten maar wees dan correct tegenover de burger die zich wel liet vaccineren. Geef ons een "Covid safe pas" om overal aan deel te nemen en de niet gevaccineerden zoeken het zelf maar uit hoever hun persoonlijke vrijheid dan nog reikt.
 • Jean-marie Van Doren

  1 maand geleden
  Verplicht vaccineren in heel Europa !
 • Julien DEMEULEMEESTER

  1 maand geleden
  Mijnheer DE CROO dus onze Eerste Minister heeft gelijk. De Grondwet zegt iets over elkeen zijn persoonlijke vrijheid.
 • Wilfried Vanden Berg

  1 maand geleden
  Groen kon dankzij het Vlaamse verraad van Lachaert( OVLD) eindelijk na 25 jaar nog eens in een regering mogen zitten . En nu zijn ze doodsbang dat ze er weer gaan uit vallen , wat veel Belgen hopen .
 1. INTERVIEW. Alexander De Croo na de blauwe en rode scudraketten: “Ik heb liever een regering met een palmares dan een die alleen maar praatjes verkoopt”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Alexander De Croo na de blauwe en rode scudraket­ten: “Ik heb liever een regering met een palmares dan een die alleen maar praatjes verkoopt”

  “De politiek mag bescheidener zijn. Een beetje minder ego. Minder getater. En meer werk.” Terwijl de valse noten in Vivaldi na amper een jaar al niet meer te aanhoren zijn, predikt premier Alexander De Croo (Open Vld) rust én harmonie. “Ik ga alles uit deze ploeg proberen halen. De uitdagingen zijn té groot.”