Premier Alexander De Croo reageert op de toespraak van de Oekraïense president Volodymyr Zelenksy in de Kamer.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo reageert op de toespraak van de Oekraïense president Volodymyr Zelenksy in de Kamer. © Photo News

Premier De Croo reageert op verwijt van Zelensky: “Diamanthandel stopzetten zou situatie in Oekraïne erger maken”

Tijdens zijn toespraak voor de plenaire vergadering van de Kamer bekritiseerde de Oekraïense president Volodymyr Zelenksy de Belgische diamanthandel met Rusland. Zo bleek recent uit onderzoek van Het Laatste Nieuws en VTM NIEUWS dat België vorig jaar voor 1,8 miljard euro aan ruwe Russische diamanten importeerde en daarmee ook de oorlog in Oekraïne financierde. Premier Alexander De Croo gelooft echter niet dat er een ‘diamantstop’ moet komen. “In dat geval zou de impact op Rusland nul zijn, en die op Europa heel groot”, aldus De Croo. 

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. 870 kilometer gereden om 14-jarige jongen “te helpen”: Duitse ‘groomer’ die 28 Vlaamse jongens in de val lokt, riskeert 6,5 jaar cel
  PREMIUM

  870 kilometer gereden om 14-jarige jongen “te helpen”: Duitse ‘groomer’ die 28 Vlaamse jongens in de val lokt, riskeert 6,5 jaar cel

  Hij stelde zich voor als de ridder die hen uit de problemen zou helpen of gaf zich uit voor cheerleader. Zo zou een 45-jarige Duitser in iets meer dan een jaar tijd liefst 28 Vlaamse jongens op sociale media overtuigd hebben om naaktbeelden van hen door te sturen. “En dat terwijl de beklaagde al veroordeeld werd in zijn thuisland”, foeterde de advocate van het slachtoffer. Matthias S. riskeert nu 6,5 jaar cel. Maar mogelijk zijn er nog veel meer dan 28 slachtoffers.
  Brugge, Roeselare