Alexander De Croo
Volledig scherm
Alexander De Croo © Photo News

Premier De Croo over exportverbod AstraZeneca: “Als men de contractuele afspraken niet nakomt, moeten we middelen hebben om een vuist te maken”

Het Zweeds-Britse farmabedrijf AstraZeneca kwam afgelopen week in opspraak nadat bleek dat het een pak minder vaccins zou leveren tijdens het eerste kwartaal. Inmiddels ligt een exportverbod buiten de EU op tafel: “Mocht blijken dat men de contractuele afspraken niet nakomt, dan moeten we wel de middelen hebben om een vuist te maken”, zei premier Alexander De Croo daarover bij de Zevende Dag.

 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken