Formateurs Paul Magnette (PS) en Alexander De Croo (Open Vld) begonnen vanmorgen aan de gesprekken die over exact een week tot een nieuwe regering moeten leiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Formateurs Paul Magnette (PS) en Alexander De Croo (Open Vld) begonnen vanmorgen aan de gesprekken die over exact een week tot een nieuwe regering moeten leiden. © BELGA

Premier De Croo of premier Magnette: wie heeft de beste kaarten om zijn intrek te nemen in de Wetstraat 16?

Slechts vijf dagen kregen formateurs Alexander De Croo (Open Vld) en Paul Magnette (PS) gisteren van koning Filip vooraleer ze maandag opnieuw verslag moeten uitbrengen over de vorming van een nieuwe federale regering. Vijf dagen waarin zowel alle inhoudelijke knopen als misschien wel de moeilijkste kwestie uitgeklaard moeten worden: wie komt aan het hoofd van de Vivaldi-coalitie te staan? Zowel De Croo als Magnette azen op de post, maar wie van de twee staat er het beste voor?

 1. Kim De Gelder wordt overgeplaatst naar Forensisch Psychiatrisch Centrum in Antwerpen

  Kim De Gelder wordt overge­plaatst naar Forensisch Psychia­trisch Centrum in Antwerpen

  De kamer voor de bescherming van de maatschappij (KBM) heeft besloten om Kim De Gelder, de verantwoordelijke voor de steekpartij in het kinderdagverblijf Fabeltjesland in Dendermonde, als geïnterneerde over te plaatsen van Merksplas naar het Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) van Antwerpen. Dat bevestigt de woordvoerster van de rechtbank van Gent. Alleen zal dat door de lange wachtlijsten nog een poos kunnen duren.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'