Premier Alexander De Croo (Open Vld) in de Kamer.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld) in de Kamer. © Photo News

Premier De Croo mikt op goedkeuring arbeidsdeal voor zomer in parlement

Premier Alexander De Croo (Open Vld) mikt voor de zomer op de goedkeuring in het parlement van de arbeidsdeal die de regering in februari afklopte. Dat heeft de premier donderdag verklaard in het parlement, waar coalitiepartners CD&V en Open Vld vooral aandrongen op de snelle uitvoering van dat akkoord, tot jolijt van oppositiepartij N-VA.

 1. Zien jobhoppers hun loon sneller stijgen? Werkexpert over voor- en nadelen van vaak van baas veranderen
  PREMIUM

  Zien jobhoppers hun loon sneller stijgen? Werkexpert over voor- en nadelen van vaak van baas veranderen

  Een tijdelijke werkervaring, al dan niet uit eigen keuze, kan je een heel goed beeld geven van wat je wel en vooral niét wil. In sommige gevallen kan jobhoppen je ook op weg helpen naar een hoger loon. Maar is snel wisselen van werk altijd wel een goed idee? Leg je geen grote hypotheek op je eigen loopbaan en kansen als sollicitant? We vroegen het aan onze werkexpert Stijn Baert, professor arbeidseconomie aan de UGent én werkexpert in het VTM-programma Blind Gesprongen.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.