Dat niet-gevaccineerden een té grote impact hebben op de zorg, doet hem het geweer van schouder veranderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dat niet-gevaccineerden een té grote impact hebben op de zorg, doet hem het geweer van schouder veranderen. © BELGA

Premier De Croo maakt een bocht en vindt verplichte vaccinatie ‘te overwegen’

Premier Alexander De Croo (Open Vld) maakt een bocht en zet dan toch de deur op een kier om vaccinatie te verplichten - al kan dat ook in de vorm van een 1G-beleid. Dat niet-gevaccineerden een té grote impact hebben op de zorg, doet hem het geweer van schouder veranderen. Maar in de Wetstraat moeten nog veel hordes genomen worden voor een vaccinatieplicht ook echt realiteit wordt.

378 reacties

 • Philippe De Naeyer

  1 jaar geleden
  Sommigen zeggen dat het de pandemie van de niet gevaccineerden is en dat zij ons gijzelen. Wel ik denk daar anders over: 80% van de mensen op IC, gevaccineerd of niet, hebben een BMI hoger dan 30. Waarom worden mensen gegijzeld met CST en verplicht tot vaccinatie omdat een grote groep Belgen nooit een moer om hun gezondheid heeft gegeven? Ze willen iedereen een prik opdringen zodat ze snel terug voort kunnen met hun ongezonde Bourgondische levensstijl zoals we het steeds verbloemen.
 • Yves Gysel

  1 jaar geleden
  De man, die onlangs nog zei: Geen algemene vaccinatieplicht. Ben geen antivaxxer, maar van bochten gesproken. Daar verdient hij grootste onderscheiding.
 • Gerda Haubourdyn

  1 jaar geleden
  Verplichten? Hoe vaak gaan we moeten een prik krijgen? Wie neemt de verantwoordelijkheid als er nevenwerkingen zijn? Deze vaccins staan niet op punt. Er liggen meer gevaccineerden op IC dan anderen. Wordt toch eens wakker Vlamingen, en blijf van onze VRIJHEID af. Heb twee prikken gehad en STOP. Derde, vierde, vijfde?? Met wat zijn we bezig?
 • Ronny Cypers

  1 jaar geleden
  Ik zou het niet verplichten. Maar wel aan degene die kiezen om zich niet te laten vaccineren heel duidelijk maken wat de gevolgen zijn van hun keuze. En dus de 1G regel invoeren voor de CST. Nergens meer binnen laten ook niet in de winkels, ze moeten dan maar alles laten thuis leveren. En verboden te reizen ook. Maar het blijft dan hun keuze. Hebben onze politici het lef,dat is iets anders natuurlijk.
 • Fred DERONNE

  1 jaar geleden
  Met 99,99 % vaccinatie hadden we corona onder controle en veel minder begrafenissen.