BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Premier De Croo: “IS-vrouwen repatriëren was veiliger dan niet repatriëren”

De repatriëring van de zes IS-vrouwen en hun tien kinderen uit het kamp Roj in Syrië was volgens de veiligheidsdiensten veiliger voor ons land dan ze niet te repatriëren. Dat heeft premier Alexander De Croo donderdag verklaard in de Kamer. Daarmee is de operatie uit Roj afgerond. Van de repatriëring van IS-mannen is volgens de premier geen sprake.

47 reacties

 • Christophe Vandepoel

  1 jaar geleden
  Dat ze dit verzwegen om het transport niet in gevaar te brengen... Natuurlijk, extreem rechtsen zouden uiteraard klaarliggen met rakerwerpers om dat vliegtuig uit de lucht te schieten voor het zou landen. Nee Croo, zoals gewoonlijk wou je hhet verzwijgen voor uw volk omdat ge goed weet hoe het volk hierover denkt. Croo en consoorten, jullie zullen ooit met gepaste munt betalen aan uw volk!
 • willem merken

  1 jaar geleden
  En hoeveel generaties gaat het verhaal gaan van de slechte behandeling van hun grootouders, ouders hunzelf door de huidige en regeringen? Rekening houdend met hun oorsprong en hun opvoeding. Ik herinner mij dat nog van de behandeling van mijn grootvaders en dan spreek in van voor WO I. (in de tijd dat de pastoor, de meester,de herenboer, de nijveraar en de notaris de plak zwaaiden in het dorp, de pastoor en meester hielden ze dom de anderen arm).
 • Nadine Abe

  1 jaar geleden
  Daarvoor is er tijd en geld maar om deftig en serieus te regeren niet . Help eerst de mensen in eigen land , die Dames hebben en hadden ervoor gekozen om België te verlaten .
 • boudewijn schepers

  1 jaar geleden
  Dit is weer eens Belgie op zijn best deze regering is totaal onbekwaam dit is niet wat de burger wilt
 • GERARD DE PELECIJN

  1 jaar geleden
  Wiens veiligheid, voor de veiligheid van zijn burgers die hem goed betalen of zij die hier weglopen en dan terug willen komen om van ons geld ook terug te kunnen genieten!