BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Premier De Croo gelooft in kernuitstap: “Zeer weinig waarschijnlijk dat er nog iets foutloopt”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) achten de kans zeer klein dat de regering alsnog moet teruggrijpen naar een verlenging van de levensduur van de twee jongste kerncentrales. De regering houdt de optie wel open, maar als “back-up van de back-up”. Kernenergie wordt wel niet volledig afgeschreven. De regering wil de komende vier jaar 25 miljoen euro per jaar investeren in onderzoek naar kleinere, afvalarmere kerncentrales.

191 reacties

 • Hubert Carchon

  1 jaar geleden
  Als deze politiekers hun energieplannen doordrijven zullen ze zeker een plaatsje in de geschiedenis krijgen. Ik schaam mij in hun plaats!
 • francois nys

  1 jaar geleden
  NYS De Premier zal wel ergens zijn voordeel zien dat genoeg opbrengt en ons nog maar eens in de maling nemen , allemaal even grote graaiers
 • John Rogers

  1 jaar geleden
  Nochtans verkondigde de technische experten groep van de Europese Commissie nog net dat nucleaire energie een essentiële rol speelt om de Europese groene deal rond te krijgen ??
 • jonas hulsbosch

  1 jaar geleden
  Energieprijzen zullen verder stijgen en het halen van klimaatdoelstellingen inzake CO2 mag je vergeten. En de belastingsbetaler draait er zoals steeds voor op... Onvoorstelbaar dat ze dit niet (willen) inzien.
 • Felix De Smedt

  1 jaar geleden
  Zie nieuwe studie Universiteit Antwerpen, spreekt boekdelen maar zal niet juist zijn volgens deze belij(ei)dsmakers. Waar zitten de verborgen belangen?