Premier De Croo en minister Lahbib ontmoeten president Zelensky tijdens onaangekondigd bezoek aan Kiev

Premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) zijn vanochtend aangekomen in de Oekraïense hoofdstad Kiev, voor een onaangekondigd bezoek. Ze kondigen er zowat 37,4 miljoen euro extra Belgische steun aan. “De belangrijkste boodschap is de volledige steun van België aan Oekraïne”, aldus De Croo.

 1. ANALYSE. Dat Vivaldi nog moet doorgaan tot 2029 lijkt stilaan een nachtmerrie
  PREMIUM

  ANALYSE. Dat Vivaldi nog moet doorgaan tot 2029 lijkt stilaan een nachtmer­rie

  “Het gaat van kwaad naar erger met Vivaldi”, zegt professor politicologie Carl Devos. “De regering lijkt uitgeleefd. Zelfs bij de coalitiepartners was het geloof in deze regering al sinds het begin bescheiden, nu resultaten uitblijven of tegenvallen, zakt het helemaal weg. Ze nemen zelfs openlijk afstand van de regering: ‘Het is niet míjn schuld.’ Om zo ook te profiteren van de kritiek op De Croo I. Vivaldi is daardoor meer reageren dan regeren, reageren op elkaar.”
 1. Fiets van vermiste vrouw (25) gevonden bij sluis in Zemst, speurders lassen pauze in van drie dagen
  Zemst

  Fiets van vermiste vrouw (25) gevonden bij sluis in Zemst, speurders lassen pauze in van drie dagen

  Aan de sluis op de Zenne in Zemst is deze voormiddag de fiets gevonden van de 25-jarige vrouw uit Eppegem die in de nacht van zaterdag op zondag in de rivier is gevallen. De fiets lag op een twintigtal meter van de sluis en werd herkend door de familie van het slachtoffer. Er is deze middag ook een duiker het water ingegaan, maar de zoektocht bij de eerste perimeter lijkt niets op te leveren. Ondertussen is de zoekactie weer stopgezet. Die zou pas binnen drie dagen hervat worden.