Premier Alexander De Croo (Open Vld) veroordeelt bij HLN LIVE het geweld op de coronabetoging in Brussel streng.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld) veroordeelt bij HLN LIVE het geweld op de coronabetoging in Brussel streng. © Photonews

Premier De Croo: “Discussie over vrijheid wordt totaal gekaapt door extremistische bewegingen die enkel uit zijn op geweld”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) veroordeelt maandagochtend bij HLN LIVE het geweld op de coronabetoging in Brussel streng. Hij zegt dat een deel van de betogers duidelijk enkel en alleen maar deelnam om de boel uiteindelijk te laten ontploffen. Volgens hem worden manifestaties tegen de coronamaatregelen zelfs “totaal gekaapt door extremistische bewegingen die enkel maar uit zijn op geweld”. “En geweld heeft niets te maken met vrijheid.”

269 reacties

 • Willy van craen

  4 maanden geleden
  Geef politie een stroomstoot wapen om te gebruiken. Als je de bandiet uithangt kun je aan een terugstootje verwachten. Waar is die minister van binnenlandse zaken die alles afleid naar justitie waar deze het nogmaals verder schuift. De volgende maal terug raak.
 • Mathieu Vangerven

  4 maanden geleden
  Betoging is ok maar de onruststokers moeten zonder beperking en zonder mogelijke sancties voor de orde handhouders moeten aangepakt worden. Iemand die niets met de onruststokers te maken heeft moet maar zorgen dat hij daar niet aanwezig is. De onruststokers moeten ook geen verantwoordelijkheid afleggen en krijgen carte blanche dit zou ook voor de orde handhavers van toepassing moeten zijn.
 • Catherine Mistiaen

  4 maanden geleden
  Straks worden betogingen nog verboden wegens teveel geweld. Misschien is dat geen slecht idee. Het wordt tijd dat burgers in een democratie iets anders bedenken om te protesteren tegen ongerijmde, verwarrende en kafkaiaanse regels. Een forum zoals deze, van HLN, waarin mensen met gedempte stem hun redenering kunnen uiteenzetten aan anderen, dàt zijn misschien de nieuwe betogingen.
 • William Van den Berghe

  4 maanden geleden
  Politiek eigengewin heeft alles verrot.
 • Gaston Miar

  4 maanden geleden
  De Croo, en voorgangers, zie wat jullie van ons land hebben gemaakt. Totaal wanbeleid! Schaam jullie!