Volledig scherm

Premier De Croo clasht met N-VA over Europese klimaatafspraken: “Duidelijker kan het er toch niet instaan?”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft de N-VA er niet van kunnen overtuigen dat de Europese Raad bij het vastleggen van nieuwe klimaatdoelstellingen voor 2030 wel degelijk rekening heeft gehouden met de voorwaarden die de Vlaamse regering had gesteld. Dat bleek vandaag tijdens de vergadering van de Kamercommissie Europese aangelegenheden.

30 reacties

 • José verdonck

  2 weken geleden
  Waarom staat er in Brakel nog geen enkele windmolen? De domeinen van de Croo zijn goot genoeg om er een paar te plaatsen.
 • Marco Maerten

  4 weken geleden
  Alfons Labie..Groen opdoeken? Wees dan consequent en draai dan ZELF op voor de schade als de zoveelste klimaatramp weerom over ons land rolt.
 • Alfons LABIE

  1 maand geleden
  @Karel Dillen. Volledig mee eens 1 Federale regering en al de rest op de schop. Deze regering gevormd met winnende partijen waarvoor elke belgische stem gelijkwaardig telt en elke politieke partij enkel op Belgisch niveau mogelijk is, niet zoals nu SPA/PS, Groen/Ecolo enzoverder. Liefst groen opdoeken dan nog want die kosten ons alleen veel geld
 • Rony Schouteere

  1 maand geleden
  Dat de regering begint met alles wat toebelangt milieuvriendelijker te maken.m.a.w. Gebouwen , wagenpark enz eerst zelf zuiverder maken , maar Neen de bevolking ermee belasten om geld in het bakje te krijgen
 • Marco Maerten

  1 maand geleden
  @Johan Apatride: Als ieder klein land (en zo zijn er veel)uw redenering zou volgen,komt er inderdaad niets van in huis.Vele kleine inspanningen maken echter een grote inspanning waar met effect,maar uitvluchten winnen het blijkbaar van verstand en verantwoordelijkheidsgevoel en daar worstelt u duidelijk mee,nietwaar?
 1. Belgische klimaatprestaties bij slechtste van West-Europa: “Tijd om het roer om te gooien”

  Belgische klimaat­pres­ta­ties bij slechtste van West-Europa: “Tijd om het roer om te gooien”

  België is opnieuw gedaald in de jaarlijkse rangschikking van een zestigtal landen op het vlak van de strijd tegen de klimaatverandering, opgesteld door milieu-ngo's. Ons land staat op de 40ste plaats (-5) in de ‘Climate Change Performance Index 2021', nadat het vorig jaar al vier plaatsen gezakt was. België is daarmee een van de slechtste leerlingen van West-Europa. “Als we niet willen blijven zakken, moeten we nu het roer omgooien”, zegt klimaatexpert Mathieu Soete.
 2. Een half punt op zes: Vlaanderen scoort bar slecht op Europese natuurdoelen

  Een half punt op zes: Vlaanderen scoort bar slecht op Europese natuurdoe­len

  Met slechts een half punt op zes is Vlaanderen faliekant gebuisd voor de natuurambities die Europa in 2011 tegen dit jaar vooropstelde. Dat blijkt uit het Natuurrapport van het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO). Voor vijf van de zes Europese doelen halen we een onvoldoende. Er komt dan wel natuurgebied bij, maar structureel liggen we zwaar achterop. “De uitdaging is enorm groot”, erkent Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Volgens oppositiepartij Groen moet minister Demir haar omgevingsbeleid veel beter afstemmen op haar natuurbeleid.
 1. Demir ontevreden na Europees klimaatakkoord: "Vlaanderen blijft achter zonder duidelijke garanties”

  Demir ontevreden na Europees klimaatak­koord: "Vlaanderen blijft achter zonder duidelijke garanties”

  De 27 Europese leiders zijn het vanochtend vroeg eens geraakt om de uitstoot van broeikasgassen met minstens 55 procent te verminderen tegen 2030. "Europa is de leider in de strijd tegen klimaatverandering", tweette EU-president Charles Michel na afloop van een lange en felle onderhandelingsnacht. De staatshoofden en regeringsleiders hebben "een ambitieus voorstel voor een nieuwe klimaatdoelstelling" aangenomen, liet ook Commissievoorzitter Ursula von der Leyen weten. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) is niet tevreden.
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'