Premier De Croo bekritiseerd nadat hij zich eerder uitsprak tegen pasjesmaatschappij

Het Overlegcomité heeft dinsdag enkele maatregelen genomen om de vierde coronagolf in te perken. De uitbreiding van het Covid Safe Ticket (CST) — de coronapas in de volksmond — is één van die maatregelen. Wie op café of restaurant of naar de fitness wil, zal een CST moeten tonen. Premier Alexander De Croo (Open Vld) krijgt daarom nu veel kritiek op sociale media, nadat hij eerder zei dat hij tegen een pasjesmaatschappij was. 

108 reacties

 • Amalia Lima

  1 jaar geleden
  Covid safe ticket. Het is alleen maar een valse gevoel van veiligheid. Gevaccineerd kunnen covid dragen en verspreiden. Er zijn geen covid safe locaties. Tests zijn ook niet 100% betrouwbare. Onze experts volgen de lógica van de kippen.
 • mundone Francisca

  1 jaar geleden
  En zo worden wij steeds bedrogen en veel leugens door onze Vivaldi regering. Wat ik niet begrijp is dat de mensen het leuk vinden om belogen en bedrogen worden door deze onbekwame Vivaldi regering.Zien jullie dat niet in dat zij u het zwijgen en luisteren opleggen zodat zij het dictoriale regime aan het opleggen zijn.
 • DIRK VAN DESSEL

  1 jaar geleden
  "Pasjesmaatschappij" ? Waarom reageert de Privacy Commissie net op de verplichting tot coronapas ? In wat soort maatschappij deed corona ons verzeilen ? Zelfs de "Liga vd Rechten vd Mens" laat niks van zich horen
 • Cris Verwilligen

  1 jaar geleden
  Hadden ze niet gezegd 70% van de Belgen gevaccineerd en onze vrijheid terug? dat is gehaald. 2 prikken waren voldoende. Nu een booster. Daarna Beke, 80% en dan 90% en dan is het OK, we zitten er boven in Vlaanderen. En wat hebben we gekregen? Juist, zelfde als vorig jaar met nog een extraatje. Conclusie: woordbreuk, gezichtsverlies, onbetrouwbaarheid,... Reputatieschade. En ja, cijfers gaan omhoog. Maar ofwel vertrouwen we op de vaccins ofwel niet. Indien niet hebben ze ons goed beet gehad.
 • Watcher

  1 jaar geleden
  Het zijn de goei die durven veranderen van mening als dat nodig is.
 1. Niet iedereen even gelukkig met invoering coronapas: “Het is al druk genoeg en die stress moet ik er niet bij hebben”
  PREMIUM

  Niet iedereen even gelukkig met invoering coronapas: “Het is al druk genoeg en die stress moet ik er niet bij hebben”

  Het Overlegcomité heeft dinsdagavond beslist dat klanten van cafés en restaurants voortaan hun Covid Safe Ticket zullen moeten tonen. Het horecapersoneel zelf moet opnieuw een mondmasker dragen. Ook in de winkels komt er weer een mondmaskerplicht. Niet alle zelfstandigen zijn enthousiast over de nieuwe maatregelen. “Maar dit is wel duidelijk. Duidelijkheid hebben we de laatste tijd zo hard gemist.”
 2. Belgische passagiers dagenlang gestrand op Zanzibar wegens “terreurdreiging”: vlucht uiteindelijk vanmorgen vertrokken

  Belgische passagiers dagenlang gestrand op Zanzibar wegens “ter­reurdrei­ging”: vlucht uiteinde­lijk vanmorgen vertrokken

  Zo’n veertien passagiers, onder wie ook Belgen, hebben dit weekend vastgezeten op het eiland Zanzibar, in het Oost-Afrikaanse land Tanzania. De vlucht van de Tanzaniaanse hoofdstad Dar es Salaam naar Schiphol, die normaal gezien vrijdag had moeten plaatsvinden, werd geannuleerd vanwege een terreurdreiging in de stad. Ondertussen is het probleem opgelost, meldt TUI-woordvoerster Sarah Saucin. De gestrande passagiers konden vanmorgen eindelijk veilig naar huis vertrekken, zegt ze.