Premier De Croo bekritiseerd nadat hij zich eerder uitsprak tegen pasjesmaatschappij

Het Overlegcomité heeft dinsdag enkele maatregelen genomen om de vierde coronagolf in te perken. De uitbreiding van het Covid Safe Ticket (CST) — de coronapas in de volksmond — is één van die maatregelen. Wie op café of restaurant of naar de fitness wil, zal een CST moeten tonen. Premier Alexander De Croo (Open Vld) krijgt daarom nu veel kritiek op sociale media, nadat hij eerder zei dat hij tegen een pasjesmaatschappij was. 

108 reacties

 • Amalia Lima

  1 maand geleden
  Covid safe ticket. Het is alleen maar een valse gevoel van veiligheid. Gevaccineerd kunnen covid dragen en verspreiden. Er zijn geen covid safe locaties. Tests zijn ook niet 100% betrouwbare. Onze experts volgen de lógica van de kippen.
 • mundone francisca

  1 maand geleden
  En zo worden wij steeds bedrogen en veel leugens door onze Vivaldi regering. Wat ik niet begrijp is dat de mensen het leuk vinden om belogen en bedrogen worden door deze onbekwame Vivaldi regering.Zien jullie dat niet in dat zij u het zwijgen en luisteren opleggen zodat zij het dictoriale regime aan het opleggen zijn.
 • DIRK VAN DESSEL

  1 maand geleden
  "Pasjesmaatschappij" ? Waarom reageert de Privacy Commissie net op de verplichting tot coronapas ? In wat soort maatschappij deed corona ons verzeilen ? Zelfs de "Liga vd Rechten vd Mens" laat niks van zich horen
 • Cris Verwilligen

  1 maand geleden
  Hadden ze niet gezegd 70% van de Belgen gevaccineerd en onze vrijheid terug? dat is gehaald. 2 prikken waren voldoende. Nu een booster. Daarna Beke, 80% en dan 90% en dan is het OK, we zitten er boven in Vlaanderen. En wat hebben we gekregen? Juist, zelfde als vorig jaar met nog een extraatje. Conclusie: woordbreuk, gezichtsverlies, onbetrouwbaarheid,... Reputatieschade. En ja, cijfers gaan omhoog. Maar ofwel vertrouwen we op de vaccins ofwel niet. Indien niet hebben ze ons goed beet gehad.
 • lydia nys

  1 maand geleden
  Het zijn de goei die durven veranderen van mening als dat nodig is.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.