Premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld). © VTM NIEUWS

Premier Alexander De Croo: “Wie voordelen van NAVO wil hebben, moet ook bijdragen”

Als België, als land met de politieke en militaire hoofdzetel van de NAVO, solidair en geloofwaardig wil zijn, moet ons land eind juni op de NAVO-top beloven het budget voor het bondgenootschap op te trekken tot 2 procent van het bbp. Dat heeft stafchef Michel Hofman gezegd in ‘De zevende dag’. Maar het moet duidelijk zijn onder welke voorwaarden die verhoging gebeurt, zoals de economische return, zei premier Alexander De Croo vanmiddag in VTM NIEUWS.

35 reacties

 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Kan De Croo uitleggen waarom 7 keer meer uitgeven door de NAVO aan defensie, en de helft van wat in de wereld uitgegeven wordt, nog niet genoeg is om veilig te zijn. Dat geld besteden aan het weg werken van de oorzaken van conflicten is beter besteed dan een wapenwedloop om zich voor te bereiden op conflicten. Dat laatste is leven in de oorlogslogica en dat leidt vroeg of laat tot een oorlog.
 • Ferdinand Nuyts

  2 maanden geleden
  Politici zijn overal hetzelfde. Ze beloven bruggen te bouwen, zelfs waar geen rivier is.
 • Ferdinand Nuyts

  2 maanden geleden
  Als iemand zijn belofte herhaalt, is hij van plan haar te breken.
 • Ferdinand Nuyts

  2 maanden geleden
  Gaat Wouter De Vriendt (Groen) en zijn partij nu uit de regering stappen, of is dat maar om te lachen.
 • Ken Grootjans

  2 maanden geleden
  De Croo stelt zich alsmaar schaamtelozer op. De belastingen op de middenklasse swingen al lang de pan uit (zie rapport OESO). Bovenop vindt de VLD steeds meer (verdoken), zelfs dubbele belastingen die de middenklasse viseren. Daarover hoor je hem NOOIT, in tegendeel een terechte belastingverlaging stelt hij voor als een cadeau. Langs de andere gooit hij de zuur verdiende centen van de middenklasse weg maar stelt dit wel voor als een cadeau van hem en de regering. Niet vergeten in 2024.