Premier Alexander De Croo ging op 18 december in gesprek met HLN-lezers op onze redactie in Antwerpen. Iedereen legde een negatieve test af voor het gesprek. De premier erkent: “Ik had graag sneller begrepen dat vaccins niet de enige uitweg waren.”
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo ging op 18 december in gesprek met HLN-lezers op onze redactie in Antwerpen. Iedereen legde een negatieve test af voor het gesprek. De premier erkent: “Ik had graag sneller begrepen dat vaccins niet de enige uitweg waren.” © Pieter-Jan Vanstockstraeten

Premier Alexander De Croo (Open Vld) in debat met ons lezerspanel: “Als ik alleen zou beslissen, zou er minder nuance zijn”

“Ik wil naast mijn chouchou zitten”, lacht Denise (70). “Ik was fan van uw vader maar uw aaibaarheidsfactor is groter.” De Knokse stelt premier Alexander De Croo (46) meteen gerust. Maar zelfs een ‘chouchou’ krijgt netelige en kritische vragen voorgeschoteld. Voornamelijk - hoe kan het anders - over de coronacrisis. “Ik vond uw voorgangster Sophie Wilmès efficiënter.”

3 reacties

 • Filip Berth

  11 maanden geleden
  Goede menselijke premier.
 • Wilfried Vanden Berg

  11 maanden geleden
  Beslissingen nemen ? Dat durft hij niet , Het is en blijft een twijfelaar . Als het misloopt dan heeft iemand anders de schuld . Dat is OVLD . De partij van de schandalen . Hopelijk denkt de kiezer daar goed aan in 2024 .
 • frans Venloo

  11 maanden geleden
  Het signaal van de kiezers volgt wel geen twijfel mogelijk . Hoe is het mogelijk schandalen - graaien en niets veranderen Goe bezig
 1. Ook Antwerps kopstuk in cel in Dubai na Europese actie tegen drugskartel
  Play
  Antwerpen

  Ook Antwerps kopstuk in cel in Dubai na Europese actie tegen drugskar­tel

  De Europese politieorganisatie Europol heeft in zes landen 49 verdachten gevat die verdacht worden van grootschalige internationale drugshandel. Enkele kopstukken zijn opgepakt in de Verenigde Arabische Emiraten die tot nu toe golden als vrijhaven voor de drugsbaronnen. Eén van de gearresteerden is Hoesny A., één van de grootste drugscriminelen uit Antwerpen. Deze zomer werd in zijn entourage zo'n 1 miljoen euro in beslag genomen.
 2. Slager (66) die ex-schoonzoon (40) doodsteekt, mag cel verlaten met enkelband
  Ham

  Slager (66) die ex-schoonzoon (40) doodsteekt, mag cel verlaten met enkelband

  De 66-jarige B.B. uit Ham die zijn ex-schoonzoon doodstak, krijgt een enkelband. Dat besliste de Kamer van inbeschuldigingstelling maandag in Antwerpen. Het parket wilde eerder de man langer in de cel, maar daar wordt nu anders over beslist. Speurders onderzoeken nu de pistes van voorbedachtheid én zelfverdediging. “Onze cliënt blijft goed meewerken", zeggen advocaten Jurgen Millen en Joke Feytons.